A házigazda szlovákok legyőzték a világbajnok cseheket

kispályás foci
Galánta |

Váratlanul jól szerepelt Szlovákia kispályás labdarúgó-válogatottja a Galántán rendezett erős mezőnyű négyes tornán. Miután remizett Magyarországgal és Angliával, majd legyőzte a világbajnok Csehországot, nyugati szomszédunk mögött a második helyen végzett, Magyarország harmadik lett.

Kétezer néző látta kontinensünk élcsapatainak mérkőzéssorozatát, amely az EMF Nations Games alapszakaszának első tornája volt, és a résztvevőknek felkészülésül szolgált az idei ausztráliai világbajnokságra. A csehek mind Angliát, mind Magyarországot megverték, Szlovákiával azonban nem bírtak (3:4).

Döntetlent hozott (1:1) a szlovák–magyar összecsapás. Taktikai és színvonalas párharcban kiváló ellenféllel született a pontosztozkodás, tájékoztatott a szlovák szövetség portálja, a www.malyfutbal.sk. Borbély László, a szlovák válogatott vezetőedzője szerint igazságos eredmény született, azt is hozzáfűzte, hogy védencei még az összeszokás időszakában vannak.

Angliával szintén 1:1-re végzett a házigazda. „Néhány tiszta helyzetünk kimaradt, ezzel még lesz mi tennünk. Nagy érdekes és hasznos a torna” – nyilatkozta csapata második összecsapása után Borbély László.

Két remi után következett a szlovák csattanó: a világbajnok Csehország legyőzése (4:3). Kitűnt a hátvéd, Ivan Buchel, aki háromszor vette be a csehek kapuját. Változatos mérkőzésen kétszer egyenlített a vb-cím védője, majd vezetést szerzett, s innen fordított a szlovák válogatott. „A nagy siker az egész csapat érdeme, nem volt rossz a keretünk. Galántai helytállásunk bizakodásra ad okot a jövőre nézve. Helyezésünkkel elégedett vagyok. Első két mérkőzésünkön úgy döntetleneztünk, hogy az utolsó percekben egyenlített az ellenfél, mindkét összecsapáson a gólon kívül három-négy tiszta gólhelyzetünk is volt. Ha megtanuljuk értékesíteni a kínálkozó lehetőségeket, várhatóan eredményesebbekké válunk” – értékelte védencei teljesítményét a szlovák válogatott vezetőedzője. 

Érdekes

EMF NATIONS GAMES négy ország kispályás mérkőzéssorozata

Alapszakasz, I. torna, Galánta: Csehország–Anglia 5:2; Magyarország–Szlovákia 1:1 (0:0), g.: Bognár (38.), ill. Repa (27.); Anglia–Szlovákia 1:1 (1:0), szlovák gól: Turan (25.); Csehország–Magyarország 4:2, magyar gólok: Ivacs (5.), Bognár (22.); Magyarország–Anglia 5:2, magyar gólok: Ivacs (19.), Büki (22., 31.), Bozsoki (25.), Rábold (35.); Csehország– Szlovákia 3:4, szlovák gólok: Buchel (11., 24., 36.), Szabo (31.).

Végeredmény: 
 1. Csehország    3    2    0    1    12:8    5
 2. Szlovákia    3    1    2    0    6:5    5
 3. Magyarország    3    1    1    1    8:7    4
 4. Anglia    3    0    1    2    5:11    1

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?