A harmadik elődöntős meccs volt a sorsdöntő

Zsinórban a negyedik finálé nem jött össze, de így is soro-zatban hetedszer jutottak el legalább a legjobb négyig a komáromi férfikosárlabdá-zók az Eurovia SBL-ben.

Zsinórban a negyedik finálé nem jött össze, de így is soro-zatban hetedszer jutottak el legalább a legjobb négyig a komáromi férfikosárlabdá-zók az Eurovia SBL-ben. Az MBK Rieker Com-therm csapatának 2017/2018-as szezonjáról Ladislav Stojanov-val, az együttes 29 éves játékosával beszélgettünk.

Ha a szezon előtt valaki azt mondja, a komáromiak újra eljutnak az elődöntőbe, elfogadta volna?

Utólag nézve a dolgokat, biztosan nem hittem volna, mert mindenféle helyzetet megéltünk a szezon során.

Többek között edzőváltást is, a szlovén Vladimir Rizmant honfitársa, Milos Sporar váltotta.

Rizman újonc edző volt az extraligában, az ő irányítása alatt sajnos lehetett látni rajtunk, hogy nincs jó stílusunk. Mint kollektíva nem néztünk ki jól, gyakran egymásra mutogattunk a hibás döntések, rossz eredmények után. Szerintem nem tudtunk volna a legjobb négyben végezni a playoffban, ha nem történik edzőváltás.

Sporarral azonban a privigyeieket búcsúztatva az elődöntőig jutottak...

Úgy mondhatnánk, a privigyeiek ellen kihasználtuk minden szerencsénket, a lévaiak ellen az elődöntőben már nem volt ilyen. Ők ugyanis hullámvölgy nélkül azt tudták nyújtani, amit a szezon legelejétől kezdve, kilenc-tíz kosarast forgattak minden meccsen.

A kinti, sorrendben harmadik meccsen vagy a hazai negyediken elszenvedett vereségnek volt döntő szerepe a sorozatban?

Egyértelműen a harmadik meccs volt a kulcsfontosságú. 15 pontos előnyről kaptunk ki az utolsó negyedben, úgy, hogy még a 39. percben is vezettünk néhány ponttal. Az testileg-lelkileg nagyon megviselt minket.

Összességében elégedett az idénnyel?

Nehéz erre válaszolni. Egyrészt az emberben mindig ott van, hogy lehetett volna jobb is, másrészt a körülményeket ismerve azt sem mondhatom, hogy elégedetlen lennék. Novemberben, decemberben kiröhögtek volna, ha bárki közülünk az elődöntőt emlegeti, mégis oda tudtunk érni a négy közé. Fontosak voltak a szezon közben érkezett játékosok. Az irányítónk, Boban Tomic kétszer is megsérült az idényben, és Nenad Miloševič érkezésével már volt egy tapasztalt társunk, aki pótolni tudta őt. Justin Jackson is játszott már Európában korábban, tudta, mi vár rá. Lehet, hogy sokan nem így képzelnek el egy ideális amerikai centert, aki ennyit mutogat a pályán, de egyértelműen hasznára vált a csapatnak.

A folytatásról lehet már tudni valamit?

Még nem volt róla szó. Nekem komáromiként nem lenne ellenemre, ha az új idényben is maradhatnék a csapatnál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?