A GYŐZTESEK MONDTÁK

ANDREA HENKEL, élete első olimpiáján 1 lőhibával aranyérmet nyert a női sílövők 15 kilométeres versenyében. A 24 éves síelőnő nem számított ekkora sikerre: „Reggel nagyon álmos voltam, egyáltalán nem izgultam, ugyanolyan napnak indult a mai is, mint bármelyik másik.

ANDREA HENKEL, élete első olimpiáján 1 lőhibával aranyérmet nyert a női sílövők 15 kilométeres versenyében. A 24 éves síelőnő nem számított ekkora sikerre: „Reggel nagyon álmos voltam, egyáltalán nem izgultam, ugyanolyan napnak indult a mai is, mint bármelyik másik. A versenyen nem kezdtem gyorsan, fokozatosan lendültem bele. Kizárólag saját magammal törődtem, nem akartam amiatt idegeskedni, hogy figyelem a többiek eredményeit. Kell egy kis idő, mire felfogom, hogy tényleg én nyertem.”

ARMIN ZÖGGELER (olasz) kijelentette, főleg annak köszönheti Salt Lake City-i sikerét, hogy a korábbi olimpiák kudarca megsokszorozta erejét: „Már untam, hogy mindig lemaradtam az aranyéremről. Tudtam, csak akkor lehet esélyem, ha már az első futamban is a maximumot nyújtom.”

ROSS POWERS, a férfi hódeszkások félcső számának aranyérmese szerint a Salt Lake City-i pálya a legjobb a világon: „Ideális az ívek kialakítása, itt lehet a legmagasabbra repülni, ami egészen különleges és látványos trükkök bemutatását teszi lehetővé. Nagyszerűen éreztem magam az egész verseny alatt.”

OLE EINAR BJÖRNDALEN, a férfi biatlonosok 20 km-es versenyében győztes norvég számára általában a lövészet okoz gondot, ezúttal viszont ezzel is elégedett volt: „Mindössze kétszer hibáztam, ami tőlem jónak számít. A sikerem tulajdonképpen ennek köszönhető, hiszen a síeléssel sohasem volt problémám. Szombaton elindultam a 30 km-es sífutásban, s így megismerhettem a pályát. Mostantól fogva csak a biatlonra összpontosítok, hiszen még három számban rajthoz állok.”

ANTON SZIHARULIDZE, az orosz kettős férfi tagja alig hitte el, hogy ők nyerték a műkorcsolya párosok aranyérmét a Salt Lake City-i olimpián: „Végig nagyon szoros volt a küzdelem. A kűr alatt megpróbáltam gyorsan elfelejteni a kis botlásomat. Utána már nem hibáztunk, de még várnunk kellett a kanadai riválisainkra. Idegtépő negyedórán vagyunk túl.” (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?