A gyerekekből nem hiányzik az érdeklődés

Dunaszerdahely |

<p>Az első lépést már Dunaszerdahelyen is megtették: kicsalogatták az iskolából a gyerekeket, és ízelítőt adtak nekik tíz sportág világából. Pénteken délelőtt hat helyi alapsuliból ezer 1&ndash;5. osztályos gyerek látogatott ki tanítói kísérettel a vásártérre, a sportcsarnokba és a műjégpályára, hogy néhány óráig ne a padban üljön, hanem mozogjon, sportoljon.&nbsp;</p>

Nagy sikere volt az első dunaszerdahelyi Nagy Sportágválasztó rendezvénynek. „Osztályonként érkeztek a diákok. Minden órában volt lovasbemutató, utána a karatékák léptek szőnyegre, majd következtek a többi sportág képviselői – sorolja a történéseket Németh Jolán főszervező, akitől azt is megtudtuk, hogy a továbbiakban a futball, a kézilabda, a röplabda, a kosárlabda, a jégkorong, a tenisz, a birkózás és a kempo is bemutatkozott a gyerekeknek. – Némelyik sportágból két-három klub is jelen volt, s mindegyik a maga módján szólította meg az iskolásokat. Attól tartottam, hogy nem lesznek elég aktívak a gyerekek. Félénkség helyett nagyon fogékonyak voltak mindenre, kipróbáltak, amit csak lehetett. Szembetűnő volt az aktivitásuk, csak tizenkét óra tájban ürültek ki a sportpályák. Dél körül pillantottam meg az első fáradt gyereket, addig mindenki bírta.” Németh Jolán szerint a sportágválasztó is bizonyította, a mozgás, a sportolás tekintetében nem a gyerekekben van a hiba, a felnőttek szoktatják le őket róla. „Az iskolában is mindent tanulnak, de a testnevelés van az utolsó helyen – folytatja a főszervező. – Hagyományt akarunk teremteni a sportágválasztóból. Szeptemberben alighanem újra megszervezzük. Vagy a szabadidőközpont, vagy mások közreműködésével. A kluboknak is érdeke, hogy minél nagyobb utánpótlásuk legyen, az iskolák meg amúgy is tartanak sportnapot. Ilyenre is ki lehet használni. Voltaképpen mindnyájan ugyanazt akarjuk. Ez a néhány hét, amíg a sportágválasztót szerveztük, közelebb hozta egymáshoz a város klubjait. Készült egy jegyzék is a tíz sportág képviselőiről, így továbbra is kölcsönösen erősíthetjük kapcsolatainkat. A gyerekek is kaptak egy szórólapot a kezükbe, hogy tudják, kihez fordulhatnak szüleik segítségével, ha valami megtetszett nekik a péntek délelőtti sportkavalkádból. Mert hogy érdekli őket a mozgás, a sportolás, arról a sportágválasztón is meggyőződhettünk.”
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?