A Fradi és a Slovan is megkezdi a BL-t

Fradi

Szerda este a selejtezők 1. fordulójával a magyar és a szlovák bajnok számára is megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019/2020-as idénye. 

A Ferencváros a bolgár Ludogorec Razgradot (20.00), a Slovan a montenegrói Sutjeska Niksicet fogadja (20.15).

Lovrencsics bizakodik

Remek hazai mérlegében bízik a Ferencváros, amely az elmúlt két évben 38 tétmeccset játszott a Groupama Arénában, és 28 győzelem, illetve nyolc döntetlen mellett mindössze kétszer kapott ki.

A csapatkapitány Leandro, valamint Otigba Kenneth és Bőle Lukács biztosan nem lép pályára, őket ugyanis nem nevezte a keretbe Szerhij Rebrov vezetőedző. Várhatóan a sérüléssel bajlódó Davide Lanzafame is hiányozni fog. 

A Ludogorec nyolcszoros bolgár bajnok, 2012 óta megszakítás nélkül aranyérmes. Az együttes a BL 2014/15-ös és a 2016/17-es kiírásában csoportkörös volt, a legutóbbi két idényben az Európa-liga csoportküzdelmeiben szerepelt. Tavaly a Vidi a BL-selejtező második fordulójában búcsúztatta a bolgár gárdát: az idegenbeli 0:0 után a felcsúti visszavágón 1:0-ra győzött. A Ludogorec július 3-án hazája Szuperkupájának megnyerésével hangolt az FTC elleni selejtezőre. 

„Nincs kimondott favoritja a párharcnak, mindkét csapatnak ötven százalék esélyt adok” – jelentette ki Rebrov, aki a Dinamo Kijev vezetőedzőjeként a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is járt.

„Nehéz ellenfél vár ránk, amelynek gyors támadói és erős védői vannak. Folyamatosan bejutnak valamelyik csoportkörbe az európai kupaporondon. A tapasztalat nemzetközi szinten náluk van. Most ez a léc áll előttünk, ezt kell átugranunk, remélem, sikerül. Fontos, hogy hazai pályán, a nagyszerű szurkolótáborunk előtt előnyt szerezzünk” – szögezte le Lovrencsics Gergő, a Fradi válogatott védője. 

A Ferencváros legutóbb 15 éve jutott el a csoportkörig, akkor a László Csaba vezette csapat az EL elődjének számító UEFA-kupában szerepelt. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Pont, mint a Spartak

A Slovan jó hangulatban várja a szezon első tétmeccsét a montenegrói Sutjeska ellen, a felkészülés során csak egyszer nem nyert (Slovácko 1:1), s összességében 16 gólt rúgott a pozsonyi csapat (Komárno 3:0, Ostrava 3:2, Bohemians 3:1, Slavia 3:2, St. Pölten 2:0). A hangulatot csak fokozta, hogy a bajnoki címet nyert keret minimális változtatásokon ment át csupán, a gólkirály Andraz Sporart is meg tudták tartani az égszínkékek.

„Jól felkészültünk, tudjuk, mit kell tennünk, és elég jók is vagyunk hozzá” – nyilatkozta szlovákul a szlovén támadó a szezonfelvezető sajtótájékoztatón.

Martin Ševela vezetőedző pedig azt is elmondta, mire számítanak a niksici csapattól. „A nagyszombati Spartakhoz hasonlítanám a stílusukat, akik az európai kupában szintén a jó védekezésre alapozva értek el jó eredményeket. Gyors kontrákat vezettek, és veszélyesek voltak a rögzített helyzetekből. A Sutjeska is jól szervezett és fegyelmezett hátul. Jó fizikai felépítésű védőik vannak, amiből következik, hogy vigyáznunk kell a beíveléseikkor szögleteknél és szabadrúgásoknál” – mondta Ševela.

A montenegrói klubot 1927-ben alapították, négy bajnoki címet nyert eddig. Hat eddigi BL-selejtezőjéből egy döntetlent (Sheriff Tiraspol 1:1) tud felmutatni öt vereség ellenében. A 2015/16-os idényben EL-selejtezőn a Debrecennel is találkoztak, akkor a hajdúságiak az otthoni 3:0 után idegenben 2:0-ra kikaptak, de így is továbbjutottak.

A találkozót az STV 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?