A Fradi bajnoki címébe kerülhet a ráadásbeli gól

A bajnoki aranyéremért küzdő csapatok közül a Videoton magabiztosan hozta a kötele-zőt, a Ferencváros azonban botlott a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában.

A bajnoki aranyéremért küzdő csapatok közül a Videoton magabiztosan hozta a kötele-zőt, a Ferencváros azonban botlott a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában. A Diósgyőr már kiesőhelyen áll, újra nyert a Mezőkövesd.

Mennyből a pokolba

A Videoton az eltiltott Danko Lazovics nélkül is magabiztosan, a vártnál sokkal könnyebben győzte le az ezúttal veszélytelenül futballozó Haladást. Mindez azt jelentette, hogy a Vidi nyomást helyezett a szombat este pályára lépő Ferencvárosra, a zöld-fehéreknek ugyanis mindenképp nyerniük kellett volna a Vasas ellen, ha meg akarták tartani vezető pozíciójukat. Ennek megfelelően a Fradi támadólag lépett fel, sok helyzetet kidolgozott, de Nagy Gergely, a vendégek kapusa kiváló napot fogott ki, több hatalmas bravúrt is bemutatott. A 89. percben aztán Miha Blazic beerőszakolt egy gólt, a Groupama Aréna „felrobbant”, a hazai játékosok pedig úgy ünnepeltek, mintha BL-döntőt nyertek volna. Aztán jött a 94. perc, Egerszegi Tamás egy jól eltalált lövéssel egyenlített, és minden megfordult. A Vasas egy nagyon értékes ponttal elmozdult a kiesőhelyről, míg a Fradi ponthátrányba került a Vidivel szemben.

A lefújás után Thomas Doll, az FTC vezetőedzője saját csapatát és a Vasast is okolta a döntetlenért: „19 kapura tartó lövésünk volt, ezekből csak a végén tudtunk egyszer betalálni. Végig domináltunk, a második félidőben a Vasas nem lépte át a felezővonalat. Egy mérkőzésen ennél több helyzetet nem lehet kialakítani, de mindig meginogtak a lábak. Nagyon csalódott vagyok a kihagyott lehetőségek miatt, még úgy is, hogy a Vasas megnehezítette a dolgunkat, mivel csak a védekezéssel törődött.”

Zuhanás az NB II felé

A Diósgyőr az NB I legrosszabb formában lévő csapata. A miskolciak az utolsó hat bajnoki mérkőzésüket elveszítették, a legutóbbi hármat már az új vezetőedzőjükkel. Debrecenben az első percben megpecsételődött a sorsuk Tamás Márk kiállítását követően. Nehéz lenne pozitívumot találni a DVTK játékában, hetek, hónapok óta kilátástalan produkciót nyújt a csapat. Az jól látható, hogy nem Bódog Tamás volt a sikertelenség oka, hiszen Fernando Fernández sem tudott csodát tenni. Ráadásul a Diósgyőrnek a sorsolása sem könnyű, a hátralévő három fordulóban még játszik a Fradival és a Videotonnal is…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?