A fociőrület nem ismer határokat

Klagenfurt. |

<p>Ahogy az a nagy világversenyeken megszokott, a szurkolók a legkülönfélébb és leghivalkodóbb módon öltözködnek, a lényeg, hogy minél feltűnőbbek legyenek - nincs ez másként a labdarúgó Európa-bajnokságon sem. A legalapvetőbb, hogy mindenki nemzeti színekben pompázik, a sál, a mez, vagy az arcfestés elengedhetetlen az átlagdrukker számára.</p>

Ahogy az a nagy világversenyeken megszokott, a szurkolók a legkülönfélébb és leghivalkodóbb módon öltözködnek, a lényeg, hogy minél feltűnőbbek legyenek - nincs ez másként a labdarúgó Európa-bajnokságon sem.
A legalapvetőbb, hogy mindenki nemzeti színekben pompázik, a sál, a mez, vagy az arcfestés elengedhetetlen az átlagdrukker számára. Az is természetes, hogy aki autóval érkezik az Eb-re, annak ott lobog nemzete zászlója a kocsira szerelve.
Persze nem kevés olyan "őrült" is akad, aki nem elégszik meg ennyivel, hanem minden áron ki akar tűnni a tömegből: van aki kakastaraját festette be nemzeti színűre, akad, aki úgy vágatta le a haját, hogy kopasz fején csak a "Germany" felirathoz hagyott magának hajat.
Ugyanakkor nemcsak hajviselettel lehet kitűnni. Egy lengyel fanatikus több 10 millió forintot érő autóját sem kímélte és az oldalát lefújta piros-fehérre. De vannak, akik farsangot tartanak, s az adott nemzet egy-egy jellegzetes figurájának öltöznek. Így feltűnt a lelátókon Julius Caesar, a Római Birodalom egykori vezére vagy maga Zeusz, a görögök főistene is. A svédeknél pedig többen vikingnek álltak.
Összességében egyértelműen a hollandok viszik a prímet: fapapucs, kukásmellény, kertésznadrág, paróka, arcfestés, bármi lehet rajtuk, csak narancssárga legyen. Az "oranje" drukkereinél feltűnőbb jelenségeket nem lehet találni a kontinenstornán. MTI

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?