A FIFA főtitkára szerint lesz majd férfi vb is műfüvön

London |

<p>&quot;Inkább előbb, mint utóbb&quot; rendeznek majd férfi labdarúgó-világbajnokságot is műfüvön, nem csak nőit - írta a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapján Jerome Valcke.</p>

A főtitkár azért szólalt meg az ügyben, mert a jövő évi, kanadai női vb-n érintett közel negyven játékos keresetet nyújtott be az ontariói emberi jogok bíróságához, mivel ellenzi, hogy műfüves pályákon bonyolítsák le a tornát. Szerintük ez a borítás amellett, hogy sérülésveszélyes, "másodosztályú, diszkrimináló és illegális".

Valcke hangsúlyozta, nem pénzkérdésről van szó, és nem is arról, hogy különbséget tennének a férfi és a női futball között, egyszerűen a kanadai klíma miatt rendezik műfüvön a női vb-t. "Szeretnénk a teljes torna alatt csúcsminőségű gyepet biztosítani" - fogalmazott a főtitkár hozzátéve, hogy Kanadában elhúzódhat a tél, hiába rendezik a tornát június 6. és július 5. között. 

Vancouver, Winnipeg, Ottawa, Montreal, Moncton és Edmonton ad otthont mérkőzéseknek. Utóbbi városban nem ritka, hogy még áprilisban is havazik. A kanadai szövetség eleve úgy pályázott, hogy a többek között a döntő helyszínéül kijelölt vancouveri BC Place-ben műfüves borítás lesz. Valcke úgy fogalmazott, hogy inkább előbb, mint utóbb a férfi vb-t is rendezhetik műfüvön, de az biztos, hogy a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari torna találkozóit hagyományos borításon játsszák. A FIFA elnöke, Joseph Blatter augusztus elején úgy nyilatkozott, hogy a műfű a labdarúgás jövője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?