A FIBA döntését várják a komáromi kosarasok

Komárom |

<p>Nyitrán vagy Székesfehérváron rendezné nemzetközi mérkőzéseit az MBK Rieker Com-Therm kosárlabdacsapata, ha az európai szövetség rábólint.</p>

Az európai kupaporondon is megmutatná magát az Eurovia SBL előző szezonjában történelmi elsőséget ünneplő komáromi férfi-kosárlabdaklub. Az MBK Rieker Com-Therm vezetése beadta a jelentkezését a harmadik számú kontinentális versenysorozatba. „Egyúttal rögtön kivételt is kértünk, mert akármit is csinálnánk, a komáromi sportcsarnok sajnos nem felel meg az Európai Kosárlabda-szövetség előírásainak. Sem anyagilag, sem a szoros határidő miatt nem tudnánk vállalni a szükséges átalakításokat, ezért a kérvényünkben Nyitrát vagy Székesfehérvárt jelöltük meg a hazai meccseink lehetséges helyszíneként” – mondta lapunknak Paulík József, a komáromiak menedzsere. Jó kapcsolatokA FIBA Europe előírásai sok mindenre kiterjednek: a kosárpalánkok tartószerkezete nem kapcsolódhat a csarnokok tetőszerkezetéhez, a pályán csak a kosármeccseken használatos vonalak lehetnek kijelölve, a pályát LED-es reklámfelületnek kell öveznie stb. Ezeknek a feltételeknek a nyitraiak csarnoka sem felel meg teljesen, ott is kellene kisebb felújítást végezni, a székesfehérvári arénát azonban nemrég építették át, s jelenleg az U20-as férfi Európa-bajnokság B divíziója meccseinek ad otthont. „A távolság Komáromtól mindkét esetben ugyanannyi. A nyitrai megoldás talán olcsóbb lenne, de ha lehetne, Székesfehérvárt választanánk, akikkel igazán kitűnő a kapcsolatunk, és már felajánlották a segítségüket. Nem tudom elképzelni, hogy milyen okkal tudná ezt a megoldást visszautasítani a FIBA Europe” – jegyezte meg Paulík. Új rendszerA szervezet várható döntéséről azonban a háttérbeszélgetések során sem szivárgott ki semmilyen hír – talán azért sem, mert az eddig Eurochallenge néven futó sorozatot a tervek szerint kibővítenék. Egyes források szerint 64, mások szerint akár 100 gárda (az Euroligából és az Eurokupából kimaradókkal együtt) is részt vehetne a 2015/2016-os kiírásban, ahol – egy esetleges oda-vissza selejtező után – négyes csoportokba sorsolnák szét a csapatokat. Így minden együttes hat csoportmérkőzéssel számolhatna. A nevezési határidő pénteken jár le (a pozsonyi Internél is gondolkodnak az induláson). A jelentkezéskor 2000 eurós kauciót kell befizetniük a kluboknak, amelyet elvesztenek, ha valamiért mégsem vállalják a szereplést a sorozatban. Megmutatni magukat„Tisztában vagyunk azzal, hogy nem nagyon rúghatunk labdába ezen a szinten, ezek a csapatok egészen más körülményekben működnek. De szeretnénk, ha a hazai kosárlabda kijutna a kátyúból, hogy ne csak a saját berkeinkben merjük magunkat megmutatni. A játékosok is örülnének neki, ha legalább néhány meccs erejéig a nemzetközi porondon is kipróbálhatnák magukat. A minket mindenhova követő közönségünkkel szemben pedig szinte elvárásnak érezzük, hogy ezzel megháláljuk a buzdításukat” – tette hozzá Paulík. A komáromiak – attól függetlenül, hogyan dönt a FIBA Europe – augusztus 6-án kezdik meg a felkészülést az új szezonra. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?