A Ferrari már világbajnok!

Hungaroring. Kettős Ferrari siker Mogyoródon: Michael Schumacher győzött az 55. Forma–1-es vb tizenharmadik futamán, a Magyar Nagydíjon, a második helyen csapattársa, Rubens Barrichello végzett, ezzel pedig az olasz istálló megnyerte a márkák világbajnokságát, miután behozhatatlan előnyre tett szert.

Michael Schumacher így örült a Magyar Nagydíjon aratott győzelménekReuters-felvételBaumgartner Zsolt, a Minardi magyar pilótája 15. lett. A hatszoros világbajnok a Magyar Nagydíjon aratott diadallal már 120 pontos, csak Monte-Carlóban nem lett első, ott kiesett. A Ferrari világklasszisa F1-es pályafutása 82. sikerét könyvelhette el.

A felvezető kör előtt Rubens Barrichello ott ragadt a rajtrácson, aztán mégis sikerült elindítani az autót. Baumagartner viszont a boxból volt kénytelen indulni, mert a gép elektronikájával akadt gond. A pokoli sebességgel száguldó M. Schumacher és Barrichello gyorsan lekörözte Brunit és Baumgartnert. Kimi Räikkönennek gondjai voltak a Mercedesszel, a kerékcsere után csak egy kört tett meg, majd a gépet a szerelők betolták a boxba, s ezzel számára befejeződött a Magyar Nagydíj. Állandósult a helyzet az élen: M. Schumacher toronymagasan vezetett, mögötte Barrichello és Alonso körözött. Michael Schumacher 1:19,071 perc alatt, új körrekorddal – gyorsabban mint az időmérőn – száguldott végig a Hungaroringen. Csapattársa, Barrichello sem maradt el tőle jelentősen (1:19,311). M. Schumacher senkitől sem zavartatva diadalmaskodott Mogyoródon.

A Magyar Nagydíj végeredménye: 1. Michael Schumacher (német, Ferrari) 1:35:26,131 ó; 2. Rubens Barrichello (brazil, Ferrari) 4,696 mp hátrány; 3. Fernando Alonso (spanyol, Renault) 44,599 mp h; 4. Juan Pablo Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 1:02,613 p h; 5. Jenson Button (angol, BAR-Honda) 1:07.439 p h; 6. Szato Takuma (japán, BAR-Honda) 1 kör h; ... 15. Baumgartner Zsolt (magyar, Minardi-Cosworth) 5 kör h.

A pontversenyek állása – versenyzők: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 120 pont, 2. Barrichello (brazil, Ferrari) 82, 3. Button (angol, BAR-Honda) 65, 4. Trulli (olasz, Renault) 46, 5. Alonso (spanyol, Renault) 45, 6. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 38... Csapatok: 1. Ferrari 202 pont – már világbajnok, 2. Renault 91, 3. BAR-Honda 83.

Vasárnap megállapodás született arról, hogy a jelenlegi szerződés lejártát követően további öt évig, 2011-ig lesznek Forma-1-es futamok a Hungaroringen. A megegyezés értelmében, amely többhónapos tárgyalások eredménye, változatlan feltételek mellett bonyolítják le a nagydíjakat a mogyoródi pályán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?