A férficsapat idén visszatér az I. ligába

BORKA ROLANDGúta. Rendkívüli éven van túl a gútai cselgáncsklub.

BORKA ROLAND

Gúta. Rendkívüli éven van túl a gútai cselgáncsklub. A fennállásának négy évtizedét ünneplő sportegyesület a napokban tartotta évzáró közgyűlését, amelyen az elmúlt év kiemelkedő sikereiről számoltak be.

Kárpáty Ernő, a klub tavaly megválasztott elnöke röviden beszámolt a 2014-es év eredményeiről, arról, hogy százhetven érmet szereztek. Ebből hatvanöt arany, ötvenhat ezüst és negyvenkilenc bronz. Kitűnőnek minősítette a csapat Duna-ligában nyújtott teljesítményét, ugyanis nyolcpontos előnnyel nyerték meg a sorozatot. Külön kiemelte értékelésében a Román Sándor, Vajkai Károly, Szabó Ákos, Szerdahelyi Soma, Fekete Ákos, Kárpáty Gergely, Benyó Viktor, Kárpáty Ernő, Benkóczky Marián és Urbán Gergő alkotta csapatot.

Túlteljesítették, megduplázták az országos bajnokságokon tervezett érmek számát, összesen tízet vittek haza. „Nagy öröm ez számunkra, hiszen mutatja, a befektetett munka meghozta gyümölcsét. Bár, országos bajnokot sajnos nem tudtunk avatni, ez 2015-re maradt” – fogalmazott Kárpáty. Hozzátette, ez azért is fontos, mivel új cselgáncsszőnyegeket szeretnének a klub számára, erre pedig egy szlovákiai sportprojekt létezik, abba is bekapcsolódnak. Az ificsapat az I. ligában az előkelő negyedik helyen végzett, kis létszámú klubként egyedüliként az országban, hiszen őket csak Rimaszombat, Pozsony és Turócszentmárton csapata előzte meg.

Az ismertetésből kiderült, hogy már az óvodáskorúakkal is foglalkoznak és a kedvtelésből dzsúdózásra is egyre nagyobb igény mutatkozik. Vincze Ferenc vezetőedző a taggyűlésen kifejtette, már nemcsak cselgáncsozók járnak az edzésekre, hanem olyanok is, akik csak mozogni szeretnének. Megemlítette, hogy a gútai teremkerékpárklub tagjai számára is tartanak erőnléti foglalkozásokat.

A vezetőedző a tanácskozáson átvette a Szlovák Cselgáncsszövetség ezüst fokozatú érdemrendjét, klubja pedig névre szóló fekete emlékövet ajándékozott neki. Emellett a jövő reménységét is kitüntették, a választás Szabó Margaréta ígéretes tehetségre esett.

Az eredmények eléréséhez megfelelő körülmények kialakítása szükséges. Kárpáty Ernő klubelnök elmondta, az edzőterem kapacitása egyre kevésbé elégíti ki a megnövekedett igényeket, ezért szükségesek lennének további bővítések, amire a város vezetése ígéretet is adott. Egyéb sporttevékenységre is lehetőséget kínálnak. Termükben edzenek például az MMA – kevert harcművészet tagjai is.

Tervekről is szó esett az évzárón. Visszatér soraikba a besztercebányai Dukla színeiben versenyző Benkóczky Marián, és három év után a férficsapat ismét az I. ligában fog indulni. „Mindenképpen kiemelt fontosságú ez számunkra, a sikeres szerepléshez ugyanis fokozottabb edzésprogramot kell kialakítani. Látok potenciált a csapatban, ismét előkelő helyet szerezhetünk. Védenceimben kialakítjuk a sportág iránti alázatot, az együvé tartozást és a közös gondolkodást, ami elengedhetetlen a sikerességhez. Minden szabadidőt ki kell használni, és a hétvégi tornák miatt ügyelni kell a helyes életmódra is. Munka és egyéb elfoglaltság mellett ez kissé nehezen megvalósítható, de nem lehetetlen. A kicsiknél a játékos formát részesítjük előnyben, és fokozatosan vezetjük be a cselgáncs mozgáselemeit” – fogalmazott Vincze.

A sportsikerek mellett pozitív gazdasági mérleggel zárt a klub, de hangsúlyozták, a szülők és adományozók, valamint a város vezetése és a szponzorok segítsége nélkül nem érthettek volna el ilyen kiváló eredményeket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?