A férfiak a középmezőnybe vágynak, a lányok tapasztalatot szereznének

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁSKomárom.

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Komárom. Rögtön az első fordulóban komoly erőpróba vár ma a komáromi extraligás röplabdacsapatokra: a férfiak a klubtörténet első élvonalbeli mérkőzésén a myjavai VKP-t fogadják (18.00), a nők a nyitrai UKF-hez látogatnak (20.00).

Beférni a középmezőnybe

„Ha röviden kellene jellemeznem a csapat hangulatát, azt mondanám, izgalommal várjuk a bajnoki nyitányt – jelentette ki lapunk kérdésére Jobbágy Lajos, a VK Spartak másodedzője, aki elégedett volt a felkészülési időszakkal. – Itthon, Csehországban és Kecskeméten is részt vettünk egy tornán, s ugyan most még kicsit szezon eleji a formánk, a játékunk alapján szerintem odaférünk a középmezőny végére az extraligában.”

Az új idényben 10 csapat vesz részt a bajnokságban, de a nemzetközi kupában érdekelt homonnaiak és a pozsonyi VT Unicef csak később kapcsolódik be a küzdelmekbe. A maradék nyolc klub oda-vissza alapon fog játszani, majd az utolsó négy helyezett a 10., kiesést és a 9., osztályozót jelentő hely elkerüléséért csatázik majd (minden gárda négyszer találkozik mindegyikkel). „Az utolsó két pozíciót mindenképpen szeretnénk elkerülni” – mondta ambícióikról Jobbágy.

Ennek teljesítésében a Németh Ödön, Boris Sládeček edzőkettős (utóbbi az extraligához szükséges edzői képesítés miatt került a csapathoz) új játékosokra is támaszkodhat. „Boris Demeter a pozsonyiaktól érkezett, Peter Czápa, Filip Zapala és Juraj Tomášik pedig szintén tapasztalt röplabdázók. A tavalyi csapatból csak a Šmahel testvérek hiányoznak, akik más elfoglaltságaik miatt nem tudják folytatni az élsportot” – jegyezte meg Jobbágy, hangsúlyozva, hogy a Spartak továbbra is saját nevelésű játékosokra szeretné alapozni a klub jövőjét.

„Ami az anyagi hátteret illeti, az extraligás kezdéshez már megvan a kellő fedezet, reméljük, menet közben majd sikerül újabb szponzorokat találnunk, de Komáromban és környékén ez nem egyszerű” – tette hozzá Jobbágy.

Komáromi nélkül

A Selye János Egyetem égisze alatt működő női röplabdaklubnak egy kicsit könnyebb a helyzete ebből a szempontból. „Az egyetemi központ sportcsarnokában több munkálatot el kellett végezni az extraligás követelmények miatt, de klubelnökünknek, Imrich Okenka professzor úrnak is köszönhetően az intézmény elsőszámú szponzorunknak számít – nyilatkozta az Új Szónak Kiss Tibor, a VC UJS csapatvezetője. – A bajnokságban idén nem lesz egyenes kieső, az utolsó helyezett együttes játszik majd osztályozót a benrtmaradásért, de a 9. pozíciót így is szeretnénk elkerülni, még ha nagyon fiatal is a csapat.”

A komáromiaknál ugyanis az új szezonban két pozsonyi klub, a Slavia és a Doprastav, valamint a nyitrai sportgimnázium fiatal tehetségei kapnak lehetőséget a szereplésre.

„Legidősebb játékosunk is csak 21 éves, sajnos komáromi nincs közöttük. Tudjuk, hogy az extraligás meccsek nehezek lesznek számukra, de kizárólag így szerezhetnek tapasztalatot a lányok – mondta lapunknak az új vezetőedző, Eva Kosibová, a csapat összeválogatója, aki a feljutást kivivó Stanislav Martinátra is számíthat a kispadon asszisztensként. – Iglón és Senicán is utolsók lettünk egy-egy felkészülési tornán, de látszott, hogy csak a végjátékkal van gondjuk a lányoknak, az azzal járó feszültséget még nem tudták lelkileg elviselni, és felesleges hibákat követnek el. Türelmesnek kell velük lenni. Nagyon szeretném, ha bejutnánk az első nyolcba, hogy a playoff légkörét is megismerhessék.” (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?