Sport

A fegyelmi bizottság tagjait fenyegetik a Slovan ultrái

Pénzjutalmat ajánlottak a pozsonyi Slovan futballcsapatának ultrái azoknak, akik információt adnak a Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága tagjainak lakhelyéről. A szövetség együttműködik a rendőrséggel, és jogi lépéseket is tesz az ügyben.
Bőd Titanilla

2017. november 2. 16:48

A futballszövetség fegyelmi bizottsága kedden úgy határozott, hogy a pozsonyi Slovan szurkolóit a következő idegenbeli meccsükön kitiltja a vendégszektorból, mert Aranyosmaróton sportszerűtlenül viselkedtek és pirotechnikát is használtak.

Az ítélet ellen a pozsonyi klub is felemelte a hangját, közleményében úgy fogalmazott, hogy a fegyelmi bizottság kettős mércét alkalmaz, mivel a korábbi esetekben a pirotechnika használatát csak megrovással, figyelmeztetéssel vagy pénzbírsággal büntette.

Az Ultras Slovan szurkolói csoport azonban ennél jóval tovább ment, és a Facebookon a következő felhívást tette közzé: „Pénzdíjat írunk ki a fegyelmi bizottság tagjaira. Pénzdíjat írunk ki, hogy megtudjuk a fegyelmi bizottság tagjainak a lakhelyét. Az elnök Vlk lenne ideális, vagy valaki más, aki Pozsonyban vagy a környéken lakik. Ne féljetek. Nem akarjuk fizikailag bántalmazni őket, és sehogy máshogy megsérteni a jogaikat. Hogy mire kell nekünk ez az információ, azt megtudjátok, ha már meglesz valamelyik cím.”

Ezután következik felsorolva a fegyelmi bizottság 12 tagjának a neve.

Az Ultras Slovan oldal kezelője egy kommentben még hozzáteszi: „Az eredmény mindannyiótokat szórakoztatni fogja, és megmelengeti az égszínkék szívecskéteket.”

Információink szerint a fegyelmi bizottság több tagjai is a rendőrséghez fordult, mert nem érzik magukat biztonságban.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Szlovák Labdarúgó-szövetséget is. „A fegyelmi bizottság rendelete olyan reakcióhullámot indított el, ami már túllépte a társadalmilag korrekt környezet számára elfogadható határokat. Az egyes esetek megítélésekor a fegyelmi bizottság a releváns adatok és tények alapján jár el, és szankcióinak nem csak az a célja, hogy megtorolja a bűnösöket, hanem az is, hogy megvédje a futballmeccsek többi látogatóját. A közösségi oldalakon olvasható megnyilatkozásokat a Szlovák Labdarúgó-szövetség a fegyelmi bizottság függetlenségére irányuló támadásként értékelni, amire még nem volt példa a futballközegben. Ezért a szövetség intenzíven együttműködik a rendőrséggel, és jogi lépéseket is tesz az ügyben. A Szlovák Labdarúgó-szövetség egyúttal élesen elhatárolódik a gyűlölet és az erőszak minden megnyilvánulásától. A szövetség kéri a futballbarátokat, ne engedjenek egy ellenséges hangulatban lévő csoport nyomásának” – áll a SFZ lapunknak eljuttatott állásfoglalásában.

A Slovan ultrái a közösségi oldalakon arról is beszélgetnek, a tiltás ellenére el kellene utazniuk Dunaszerdahelyre, és a stadionon kívül demonstrálni, mit gondolnak a szövetségről és a DAC-ról.

Ennek kapcsán megkerestük Both Péter dunaszerdahelyi rendőrkapitányt, számolnak-e esetleg ilyen rendbontással. „A Slovan-drukkerek kitiltása nem befolyásolta a biztonsági intézkedéseket, szinte ugyanaz a forgatókönyv, mint ha ők is ott lennének a stadionban. Arra is fel kell készülni, hogy néhányan eljönnek Dunaszerdahelyre” – mondta lapunknak Both Péter.

Mivel most nem kell számítani a pozsonyiak vonulására, nem lesz lezárva a vasút és a stadion közötti útszakasz, a város lakosainak csak kisebb korlátozásokra kell számítaniuk a stadion környékén. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
állampolgárság

Szakértők szerint sem hoz előrelépést az állampolgársági törvény módosítása

tüdő illusztráció

Covid-19 utáni tüntetek - Segíthet az oxigén és a rehabilitáció

országos tesztelés

Újabb tesztelési körre készülnek a települések

Varga Anikó

Magyar vagyok. Mit jelent Önnek ez a mondat? Aki válaszol: Varga Anikó

Messenger

Akadozik a Messenger Szlovákiában

síelés

Húszéves mélyponton az idegenforgalom

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.