A DAC sportigazgatója: „Túl kiszámítható volt a játékunk az előző edzővel, változtatni akarunk”

dac

Megtartotta bemutató sajtótájékoztatóját Joao Janeiro, a DAC labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

Büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen történelemmel rendelkező klub vezetőedzője lehetek. Elsősorban szeretnénk javítani a tabellán elfoglalt helyezésen. Kombinálni akarom az élvezhető játékot az eredményességgel, hiszen ez minden edző célja. Tudom, hogy beszélni könnyű, de én tenni is akarok érte.”

A portugál trénert a DAC kivásárolta szerződéséből az NB I-ben szereplő Kisvárdától. Az elején nehéznek tűnt a döntés, de ha olyan klub kopog az ajtón, mint a DAC, nem gondolkodhatsz túl sokat” – mondta Joao Janeiro.

A Kisvárda játéka a példa

A sajtótájékoztatón részt vett Jan van Daele, a DAC sportigazgatója is, aki elmondta, főleg a Kisvárda meggyőző teljesítménye miatt akarta megszerezni a portugál trénert. „A kisvárdaiak játéka agresszív volt, nagy emóciókkal, ezt szeretnénk átmenteni a csapatunk játékába az új edző által – érvelt. – A Kisvárda energikusan támadott, a szurkolók pedig pont erre vágynak. Túl kiszámítható volt a játékunk az előző edzővel, ezen változtatunk akarunk.”

Van Daele hozzátette, nem voltak egyszerűek a tárgyalások, hiszen egy NB I-ben jól szereplő csapattól próbálták meg megszerezni a portugált. „Az a legrosszabb, amikor szezon közben kell edzőt váltani. A kialakult helyzet sosem egy ember hibája, a jelenlegi szituációért is többen felelősek. A szükségességét éreztük egy változtatásnak.”

Marad a stáb

Az erősítésekre még nem gondolok, elsősorban szeretném megismerni a csapatot – mondta Joao Janeiro a terveiről. – Úgy gondolom, hogy nincs rossz futballista, hanem olyan fuballisták vannak, akik beleillenek és olyanok, akik nem illenek bele az edző és a klub filozófiájába. Azért jöttem hogy segítsek, és hogy a játékosok is segítsenek nekem. Ez az együttműködés olyan lesz, mint egy házasság, egymást kell támogatnunk. Nem akarok arról beszélni, hogy milyen hibák voltak a csapat játékában eddig a szezonban. Profinak tartom magam és tisztelem az előttem itt dolgozók munkáját.”

Kiderült az is, hogy a portugál tréner nem hozott stábot magával, azaz munkáját azok fogják segíteni, akik Németh Antal munkáját is: Admir Kozlic lesz az asszisztens, Gábriš Csaba az erőnléti edző, Martin Raška a kapusedző és Tristan Thomas a videóelemző.

14 pontra vagyunk lemaradva a Slovantól, kiestünk a kupából. Realistának kell lennünk, de újra kell kezdenünk. Szükségünk van rá, hogy sorban nyerjük a meccseket. A tréner szerződése egy évre szól (további egy év opcióval – a szerk.), ez idő alatt felmérheti a terepet, megismerheti a csapatot. Remélem, hogy a szezon végén kezet fogunk azzal, hogy folytatjuk a munkát. Bízom benne, hogy az edzőváltások után hosszabb távon együtt dolgozhatunk vele” – tette hozzá a sportigazgató.

Végezetül Janeirót az edzői filozófiájáról is megkérdezték. Vegyetek pizzát, ez hosszú lesz – mondta mosolyogva. – A portugál, az angol és a holland iskolát is tanultam. Az angolból leginkább a stratégiát tanultam, a portugálból a szenvedélyt, a hollandból pedig a támadójátékot. Johan Cruyff a tanárom volt egy évig, 16 évvel ezelőtt. Ez jól mutat az életrajzomban, Amikor házat akarsz építeni, az alapokkal kezded. A futballal is így van, minden a kapussal kezdődik. A támadóm az első védőm, és a kapusom az első támadóm.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?