„A csoportkör nem számít, ilyenkor kell jól játszani”

<p>Aron Pálmarsson kétszer nyerte meg a kézilabda Bajnokok Ligáját a THW Kiel együttesével, de most a Veszprémmel is szeretne felérni a csúcsra. Az izlandi irányítóval a kölni Final Four előtt beszélgettünk.</p><p>&nbsp;</p>

A Veszprém ebben az idényben hullámzó teljesítményt nyújtott, voltak remek meccsek, de mélypontok is.

Az a fontos, hogy most, a Final Four előtt már felfelé ívelő a formánk. Ilyenkor kell jól játszani, ez az év legfontosabb időszaka.

A csoportkörben mindkétszer kikaptak a PSG-től. Milyen tanulságokat vontak le azokból a meccsekből?

Az utóbbi években a Veszprém többször találkozott a PSG-vel. Tudjuk, hogy jó csapatuk van, nagyon jók támadásban, de most tíz napig csak rájuk készültünk. Persze ők is biztosan sok videót megnéztek rólunk… De jól fel vagyunk készülve. A csoportkör meccsei már egyáltalán nem számítanak.

A bajnoki döntőben legyőzték a Szegedet, de nem volt könnyű menet…

Ha veszítettünk volna, nagyon rossz hangulatban telt volna a felkészülés a Final Fourra. Ez a siker sokat segített, és főleg, nem várt ránk pokol Veszprémben, mert ott egyszerűen tilos kikapni a Szegedtől!

A Montpellier elleni BL-negyeddöntő idegenbeli visszavágóján álomkézilabdát produkáltak a második félidőben, és végül kettős győzelemmel jutottak tovább. Azzal a második félidei játékkal saját magukat is lenyűgözték?

Dehogyis! Nagyon rosszul kezdtük a meccset, a második félidőben játszottunk úgy, ahogy a meccs elejétől szerettünk volna. Az elején nem tudtunk magunkra találni, de szerencsére aztán elkaptuk a fonalat. Így szeretnénk játszani minden egyes mérkőzésen, hatvan percen át. Persze ez nem könnyű, de azon a meccsen megmutattuk, hogy Európa egyik legjobb csapata vagyunk.

A Final Fourban hasonló intenzitású védekezésre lesz szükség…

Egész szezonban jól védekezünk, sőt, a Veszprém már évek óta híres a jó védekezéséről. Sokat tanulmányoztuk a PSG játékrendszerét. A saját játékunkat kell játszanunk, és nem szabad engednünk a franciákat, hogy szabadon lőhessenek.

A Veszprém tavaly nagyon közel állt a BL-trófea elhódításához, ám hiába vezetett már kilenc góllal, hetesekkel elbukta a döntőt. Próbálják elfelejteni azt a meccset, vagy inkább mementóként használják, hogy tanuljanak belőle?

Biztos, hogy soha az életben nem akarom látni azt a meccset! A döntő utáni két-három hétben nagyon mérges és feldúlt voltam, de az új szezon új célokat hozott, és most már egyáltalán nem gondolunk a tavalyi döntőre.

Miben más a mostani Veszprém az egy évvel ezelőttihez képest?

Sokkal tapasztaltabbak vagyunk. Szerintem jobb az összjátékunk, bár szerintem tavaly ilyenkor is nagyszerűen játszottunk. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?