A csilizradványiak elsősége

<p>Csilizradvány. Horváth József döntőbeli mesterhármasával (3:2) hódították el hazai környezetben a tornagyőzelemért járó serleget a csilizradványi futballisták a Csilizközi Aratási Kupa idei felvonásában.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A finálé másik résztvevője, a szapi gárda is nagyon készült a vasárnapi kilencven percre, mivel a nagy hagyományokkal rendelkező futballtorna négy évtizedes történetében még soha nem fordult elő, hogy ennek a településnek a csapata lett volna a győztes. És ez most sem történt meg. A szapiak esetleges kupagyőzelmükkel is szerették volna bizonyítani, hogy megerősített keretükkel nem alaptalanul tűzték ki célul a hétvégén rajtoló bajnokság megnyerését a dunaszerdahelyi területi harmadik osztályban.

Ebben szeretné őket segíteni Csicsay Sándor gólvágó, aki legutóbb egy emelettel feljebb éppen a nagylúcsiakkal nyert bajnoki címet. „Szapiként még soha nem játszottam szülőfalum csapatában, mert tízévesen már a bősiekhez kerültem, majd ifistaként és felnőtt játékosként is mindig máshol szerepeltem. Most úgy gondoltam, a soron következő pontvadászatban megpróbálom bajnoki címhez segíteni a szapi csapatot” – árulta el a csilizközi csatár, aki a hazaiak elleni fináléban két gólt is szerzett.

Az idén a 40. kiírásához érkezett Csilizköz Aratási Kupa még 1974-ben indult útjára, amikor a régió hét községe megalapította a Csilizközi Földműves-szövetkezetet (a mostani utód már a Csilizköz Rt.). A kétnapos rendezvényt mindig a bajnoki rajt előtti hétvégén szervezi meg valamelyik ottani település. A torna kiírása szerint a befejezett bajnoki szezonban legmagasabban jegyzett négy felnőttcsapat szerepelhet a kupaküzdelmekben. A csiliznyáradiak végül nem vettek részt a mostani sporteseményen, ezért a szervezők pótmegoldásként a balonyi öregfiúkat hívták meg. (kz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?