A Csigák tisztújító közgyűlése

KOVÁCS ZOLTÁNNagymegyer. Hasonlóan az előző esztendőkhöz most is sikeres éven van túl a természetjárók helyi szervezete. Az évértékelő egyben tisztújító közgyűlésként is zajlott a Nagymegyeri Csigák Turistaklub életében.

KOVÁCS ZOLTÁN

Nagymegyer. Hasonlóan az előző esztendőkhöz most is sikeres éven van túl a természetjárók helyi szervezete. Az évértékelő egyben tisztújító közgyűlésként is zajlott a Nagymegyeri Csigák Turistaklub életében. A valamivel több mint száz tagot számláló gyalogtúrázók közössége újabb négy évre választott klubvezetést, kisebb változással ugyanazok kaptak bizalmat a következő ciklusra is, ami talán jelzi a klubvezetés jól végzett munkáját az előző időszakban.

A nagymegyeri turistaklub elnöke, Ollé Sándor évzáró beszámolójában elmondta a jelenlévőknek, hogy a 2014-es esztendőben eddig 31 akción vettek részt, ami hasonló nagyságrendű mutató, mint az elmúlt években. Ezen kívül még a két ünnep között vár rájuk egy rövidebb gyalogtúra, valamint a tagság már szokásos szilveszteri közös rendezvénye.

Idén összesen négy országban, Szlovákián kívül Magyarországon, Csehországban és Szlovéniában is gyalogtúrázott a turistaklub, amely már regionális jelleggel bír, hiszen nemcsak Nagymegyerről és a Dunaszerdahelyi járás több településéről, hanem például Komáromból, Érsekújvárból, sőt még Pozsonyból is vannak tagjai.

A polgári társulásként működő szervezet aktív munkáját a szlovákiai turistaklubok országos szervezete is nagy figyelemmel kíséri, az elismerés jeléül hivatalosan is felkérték a nagymegyerieket, ha szeretnék, akkor nyáron megrendezhetik az évente egy alkalommal zajló turistaklubok országos találkozóját.

Erről a hivatalos felkérésről is tájékoztatta a tagságot Ollé Sándor, aki egyben a gyalogtúrázók járási szervezetének is a vezetője. „Ha 10–15 taglétszámú kis klubok meg tudják rendezni az országos találkozót, akkor erre mi is képesek lehetünk” – mondta az évzáró tagsági gyűlés részvevőinek a Csigák klubelnöke.

A mintegy hatszáz részvevővel számoló országos turistatalálkozó lebonyolításához az önkormányzat támogatására is szükségük lenne, ezért a rendezésről csak azután döntenek, ha az új városi képviselő-testület elbírálja ezzel kapcsolatos kérvényüket. A Big Man’s Pub épületében zajló évértékelőn vázolták a jövő évi terveket is, amely nagyságrendben hasonló az ideihez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?