A cseheket is legyőzték a szlovákok

Zsolna |

<p>A szlovák labdarúgó-válogatott Duda góljával 1:0-ra legyőzte a cseheket barátságos mérkőzésen Zsolnán.</p>

Megható jelenettel kezdődött a találkozó, a két csapat játékosai közösen mutattak fel egy feliratot: Čišo, harcolj! Az üzenet az egykori válogatott Marián Čišovskýnak szólt, akinél ALS-t diagnosztizáltak. (Erre a gyógyíthatatlan betegségre hívta fel a figyelmet nyáron a jegesvödör-kihívás.) Ján Kozák szlovák szövetségi kapitány ígéretéhez híven a fiatalokat (Duda, Greguš, Hrošovský) a kezdőcsapatba állította. A cseh együttesből több sztár hiányzott, így Čech, Rosický és Lafata is. Az első lövést a csehek könyvelhették el, de az első játékrészben ezután már szinte csak a szlovákoknak voltak helyzeteik. A 8. percben Mak lövését védte Vaclík, a 23.-ban Weiss veszélyes beadását fejelték ki a cseh védők. Öt perccel később a most is nagyon aktív Pekarík beadása után a szokottnál előbbre játszó Hamšík próbálkozott ollózással - sikertelenül, de a közönség így is értékelte. A 33. percben Mak beívelt szabadrúgása után Škrtel alig fejelt a kapu mellé, majd Weiss remek cselei után Pekarík lőhetett az üres kapura, de Gebre Selassie a gólvonal elől kivágta a labdát. A második félidő elején az esőáztatta talajon Duda lőtt messziről, és a labda a csúszós füvön megpattanva a hálóban kötött ki -1:0. A 66. percben az addig csak fagyoskodó Muchának kellett résen lennie, s meg is fogta Kadlec közeli lövését. A cseh kapu előtt Šesták került helyzetbe, de mellébombázott. A cserék után kezdték átvenni az irányítást a csehek, a 75. percben Necid ziccerben nem találta el a kaput. A végjáték izgalmakat még hozott, de gólt nem, Michal Kadlec jó szögből leadott szabadrúgása magasan a kapu fölé szállt. Az utolsó tíz percben már zúgott a taps a csordultig megtelt zsolnai stadionban: a szlovák válogatott sorozatban nyolcadik győzelmét könyvelhette el, a cseheket pedig harmadszor győzte le. Szlovákia-Csehország 1:0 (0:0)Góllövő: Duda (49.)Játékvezető: Vad István (magyar), 10 594 néző.Sárga lap: Škrtel, ill. Plašil.SZLOVÁKIA: Mucha - Pekarík, Škrtel (46. Ďurica), Saláta (46. Michalík), Hubočan - Mak (56. Šesták), Greguš, Hrošovský, Weiss (56. Ďuriš)- Hamšík (46. Jakubko), Duda (82. Pečovský).CSEHORSZÁG: Vaclík - Gebre Selassie (56. M. Kadlec), Holek, Suchý, Hloušek (82. Novák)- Vácha, Pospíšil (56. Plašil) - V. Kadlec (72. Dočkal), Kolář (72. Darida), Pilař (56. Krejčí) - Necid.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?