A csehek ellen kezdik a vb-t a szlovák hokisok

hoki

A csehek elleni rangadó a két válogatott sorrendben 63. egymás elleni meccse lesz. A mérleg egyértelmű: 14 szlovák siker és 7 döntetlen mellett 41 (!) cseh győzelem áll a krónikákban. A legutóbbi vb-meccsük, a 2014-es minszki nyitótalálkozó is ezt a tendenciát erősítette, a csehek 3:2-re nyertek hosszabbítás után. Érdekesség, hogy az akkori gólszerzők közül (Němec, Jágr, Klepiš, ill. Miklík, Viedenský) egy játékos sincs ott a mostani keretekben. „Én inkább a 2003-as meccsünkre emlékszem, amelyen Paľo Demitra góljával megszereztük a bronzérmet – mondta Ladislav Nagy, a szlovákok 38 éves támadója. – A csehek lesznek most a favoritok. Fontos lesz, hogy az emberelőnyöket és -hátrányokat jól oldjuk meg ellenük.”

A szlovákoknál a brünni bajnokcsapat tagja, Marek Čiliak fog kezdeni a kapuban. Egyik társát, Denis Godlát egyelőre nem nevezte a hivatalos keretbe Craig Ramsay szövetségi kapitány, rajta kívül Marek Hovorka és Andrej Kudrna is a „lelátón kezdi” a vb-t.
 

A csehek áprilisban zsinórban hét felkészülési meccset is megnyertek, ám a vb-főpróbának számító svédországi hokitornán három vereséget gyűjtöttek be – igaz, mindet élcsapatok ellen. A hét NHL-es játékosra támaszkodó csapat vezéregyénisége Tomáš Plekanec lehet.

Vasárnap azok a svájciak várnak a szlovák csapatra, akikkel a világranglistás helyezés alapján a csoport negyedik, még továbbjutást érő helyéért kellene küzdeniük Nagyéknak. „Csak néhány hónapig játszottam Svájcban, túl sok tapasztalatom nincs az ottani ligából. Csapatuknak egyéni stílusa van, sokat korcsolyáznak, agresszíven, felelősségteljesen játszanak” – jellemezte az ellenfelet Dominik Graňák, a szlovákok hátvédje.

A két gárda az előző szezonban négyszer is találkozott egymással. A svájciak 4:1-re győztek a Német Kupán, a három szlovákiai meccset viszont a házigazda nyerte. (TASR) 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?