A csapatkapitány tizenhét találata

J. MÉSZÁROS KÁROLYCsapata góljainak közel felét Haris Edina dobta a Topoľčany–Nesvady/Imeľ (28:38) női I. kézilabdaligás mérkőzésen. A vendégek csapatkapitánya tizenhétszer volt eredményes.

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Csapata góljainak közel felét Haris Edina dobta a Topoľčany–Nesvady/Imeľ (28:38) női I. kézilabdaligás mérkőzésen. A vendégek csapatkapitánya tizenhétszer volt eredményes. Növelték önbizalmát a gólok, de meglepődött, mikor a bajnoki végén kiderült, hányszor talált az ellenfél kapujába.

Dobott már tizenhét gólt I. ligás mérkőzésen?

Nem emlékszem hasonló gólmennyiségre.

Hetet hetesből szerzett, tizet akcióból. Emlékezetes volt valamelyik?

A meccs végén meglepődtem, hogy ilyen sokat dobtam. Közben nem nagyon számoltam, társaimat is meglepte, hogy tizenhétnél zártam a sorozatot. Egy szokatlan volt a sok közül: egész pályás találat. Sokat indítok, s láttam, hogy kinn áll a kapus, átdobtam fölötte, s a labda a kapufáról pattant a hálóba.

Miskovics edző azt mondta, hogy főleg az első félidőben értek aranyat a góljai, mert ezzel tartotta a lelket a csapatban. Nehezebb volt akkor betalálni, mikor kevésbé ment a társaknak?

Igen. Az első játékrészben nehezen tudtuk áttörni a hazai védőfalat. Eredményességemben közrejátszottak a jó zárások, Molnár Bori segített, rendre elhúzta az embereket. Szünet után már jobban figyeltek rám, akkor meg több labdát osztogathattam társaimnak. Önbizalmat adtak a gólok. A végén időkérésnél megbeszéltük: megpróbáljuk tízre növelni az előnyünket. És sikerült: egy kínai figura végén Olajos Milada dobta a harmincnyolcadik gólunkat.

Szemtanúk szerint bátran, remekül kézilabdázott, egyéni játékával is kitűnt. Hogyan érezte magát a pályán?

Felszabadultan. Nagy önbizalmat adtak a találataim. Örültem annak, hogy sokszor betalálok. Gyakran vállalkoztam lövésre, még akkor is, ha minden próbálkozásom nem volt sikeres. Játék közben figyeltem a kapust, hogy hova mozdul, s utána eresztettem el a labdát.

Hány éve hódol a kézilabdának?

Már huszonegy. Persze közben volt kihagyás is, sérülések miatt. Műtétem után nehezen tudtam visszakapaszkodni. Aztán tavaly Bízik Réka hozott vissza. Gyors indításaimból sok hasznot húzott, sorra dobta a gólokat, s ez jó hatással volt rám. Mióta végleg Vágsellyén maradt a gyors szélső, s nem jár kisegíteni Naszvadra, csapatkapitányként többet vállalok magamra. Legutóbb a góllövésben is sikerült kitűnnöm.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?