A cél ismét a rájátszás

<p>Ma kezdődik a Kontinentális Hokiliga (KHL) újabb szezonja &ndash; a pozsonyi HC Slovan pénteken, a Donbassz Donyeck otthonában játssza első meccsét, s célja ismét a playoffba jutás. A fővárosiak 12,7 millió eurós költségvetésből gazdálkodnak, s remélik, az új idényben már egyszer sem kell a repülőtéren éjszakázniuk.</p>

„A második év egy versenysorozatban még nehezebb, mint az első. Az elmúlt idényben újoncként jól szerepeltünk, bejutottunk a playoffba, ahonnan a későbbi győztes Dinamo Moszkvával szemben estünk ki. Most is szeretnénk bekerülni a rájátszásba, de nem lesz egyszerű dolgunk” – nyilatkozta Juraj Široký, a HC Slovan alelnöke. A KHL-szereplés egyértelműen fellendítette a hoki népszerűségét Pozsonyban. A Slovan 28 meccséből 26-ot telt ház előtt játszott, átlagnézőszámával a KHL-ben a 3., Európában a 7. lett a rangsorban. A ma kezdődő szezonban is hasonló mutatókra számíthatunk – a Slovnaft Aréna 10 055 férőhelyes, ebből 5000 helyet máris elfoglalnak a bérletesek. A mérkőzések előtt a tavaly már megszokott módon, internetes árverésen bocsátják áruba a jegyeket, egy-egy meccs előtt nagyjából 3100 jegyet adnak majd el így. A többi helyet a VIP-vendégeknek, az újságíróknak, illetve a vendégszurkolóknak tartják fenn. Oldřich Štefl sportigazgató az idénynyitó előtt elmondta, a Slovan alapfilozófiája nem változott: „Nem akarunk másodrendű amerikai bajnokságok fiókcsapata lenni. Továbbra is az a célunk, hogy a Slovan jó bázist jelentsen a szlovák nemzeti csapatnak, ezért a szlovák játékosokra építünk.” Az együttesből nyáron Konrád, Švarný, Tabaček, Kytnár és Ďatelinka távozott, Ján Lipiansky pedig befejezte játékospályafutását, s ezentúl másodedzőként segíti az együttest. Helyükre érkezett a kapus Miroslav Kopřiva, a csatár Tomáš Netík, valamint három védő: Ján Brejčák, Martin Škoula és Zdenko Kutlák. Külön fejezet Miroslav Šatan esete – az ikonikus játékossal nem tudott megegyezni a klub. A Slovan továbbra is számított volna Šatanra, de az volt a feltétele, hogy a játékos már július 25-én, a többiekkel együtt kapcsolódjon be a felkészülésbe. Šatan azonban még mindig nem tért haza Amerikából, a Slovan így már nem számol vele. „A felkészüléssel elégedett vagyok, de hogy milyen állapotban is van a csapat, azt majd csak az első mérkőzés mutatja meg” – mondta el az örök igazságot Rostislav Čada, az együttes vezetőedzője, Milan Bartovič csapatkapitány pedig hozzátette: „Teljesen mindegy, hogy otthon vagy idegenben kezdünk-e. Ha be akarunk jutni a rájátszásba, kintről is pontokat kell hoznunk.” A Slovan az új idényben 12,7 milliós költségvetésből gazdálkodik, s a Travel Service nevű cseh chartertársasággal repül majd az idegenbeli meccseire. Tavaly megesett, hogy a játékosok a reptéren kényszerültek éjszakázni, mert az őket szállító ČSA légitársaság ugyanazzal a géppel egy másik csapatot is szállított. „Külön belefoglaltuk a szerződésbe, hogy ha a társaság egy másik csapatot is akar vinni ugyanazzal a géppel, akkor a Slovan az út költségeinek 30%-át számlázhatja ki nekik büntetésként. Ez is a garancia, hogy ne ismétlődjön meg a tavalyi eset” – hangsúlyozta Maroš Krajči, a klub főmenedzsere. (bt)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?