A bukaresti pokol után jöhet a fagyos észak

<p>Az északírek elleni vereség és a románok elleni iksz után itt az ideje tovább javulni – Feröeren csak a győzelem elfogadható a Bukarestben időnként lelkesítő játékot mutató magyar labdarúgó-válogatottól ma este (20.45) az Eb-selejtezősorozat 3. fordulójában.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Egyöntetű a vélemény a Románia–Magyarország (1:1) mérkőzés után: az új, ideiglenesen kinevezett szövetségi kapitánynak, Dárdai Pálnak kulcsszerepe volt abban, hogy a magyar válogatott végül kiharcolta a döntetlent. A kommentárok mind kiemelik: a magyar csapat régóta nem mutatott olyan egységes, szervezett formát, a játékosaink régen nem küzdöttek olyan elánnal, mint Bukarestben. Tizenegy Dárdait láttunk viszont a pályán, és ez meghozta az eredményt.

A dicséretekkel a szurkolók sem fukarkodnak, a Facebookon már meg is alakult a „Dárdai Pali maradjon a magyar válogatott kispadján” elnevezésű csoport, amely két nap leforgása alatt máris 2800 követőt számlál. A szurkolók véleménye még határozottabb, „Dárdai Pállal élete végéig szóló szerződést kellene kötni, itt a helye, ne menjen sehova” – olvastuk a szurkolói vonat szervezőinek véleményét a Nemzeti Sport honlapján.

Maradjunk azonban a földön, egyelőre még Feröeren. Dárdai Pál ígéretesen rajtoló kollektívája a fagyos északra utazott, és nem vár rá sétagalopp Tórshavnban. A sztorit talán mindenki ismeri, a feröeriek történetük első tétmeccsén 1:0-ra legyőzték Ausztriát (a svédországi Landskronában), és azóta is ritkán szenvednek megalázó vereségeket hazai pályán. A legutóbbi 15 hazai mérkőzésükön 2 győzelem (Litvánia és Észtország ellen), 3 döntetlen és 10 vereség a mérlegük. Figyelmeztető jel, hogy az elmúlt öt évben Franciaország, Olaszország és Svédország is csak egygólos különbséggel tudott győzni a szigetországban.

A feröeri válogatott az első két mérkőzését elveszítette (Finnországtól 3:1-re, Észak-Írországtól 2:0-ra kapott ki), s bár a játékosok szerint a csapat fejlődik, a focisták egyelőre ismeretlenek Európában. Többségük Dániában és Norvégiában szerepel, a kapus, Gunnar Nielsen pedig a skót Motherwell játékosa. Az otthon focizók amatőrök, akik a mérkőzés napján találkoznak majd, szögre akasztva a munkaruhát – a válogatott tagjai között akad jogász, újságíró, óvodai alkalmazott, útépítő és villanyszerelő is.

Feröeren jelenleg 8–10 fokot mérnek, és a helyiek szerint kiváló az idő – múlt héten 140 km/h-s szélviharok jellemezték az időjárást. Ha a románok elleni második félidei játékot vesszük alapul, akkor azonban sem a sarkvidéki klíma, sem az amatőrökből álló csapat nem szabad, hogy gondot okozzon Dárdai Pál játékosainak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?