A bősi sakkozók az I. ligában folytatják

ÁGH ISTVÁNBős. Csallóközben virágkorát éli a sakk. Idén a dunaszerdahelyiek sporttörténeti sikert produkáltak, bajnoki címet szereztek az extraligában. A bősiek pedig a II. liga győzteseként az új idényben immár az I.

ÁGH ISTVÁN

Bős. Csallóközben virágkorát éli a sakk. Idén a dunaszerdahelyiek sporttörténeti sikert produkáltak, bajnoki címet szereztek az extraligában. A bősiek pedig a II. liga győzteseként az új idényben immár az I. ligában folytatják szereplésüket.

„Bő három évvel ezelőtt kezdtük az együttműködést a bősi Russel cégcsoporttal, akkoriban még a III. ligában szerepeltünk. Onnét egy emelettel feljebb kerültünk a ranglétrán, idén pedig már bajnokként az első ligába jutottunk. Diadalunkkal régi álmunk vált valóra. Még annak ellenére is kimagasló sikerként könyveltük el a bajnoki aranyérmet, hogy a pontvadászat rajtja előtt a szakemberek a favoritok közé soroltak minket” – tájékoztatott remekbe szabott menetelésükről id. Kosár Miklós klubelnök.

A bajnoki címet nyert együttesben Kántor Réka, Sipos István, Bérczes Csaba, Michal Janko, Farkas Gábor, Martin Krajňák, Janko László, Balogh Péter, Jozef Dvorský, Jozef Puobiš, Sándor István, Kosár Attila, id. Kosár Miklós és ifjabb Kosár Miklós jutott szóhoz.

„Öt kollektívánk szerepelt a különböző szintű bajnokságokban. A zömmel bősi alapiskolások alkotta két alakulatunk a dunaszerdahelyi és a galántai közös járási bajnokságban a középmezőnyben ért célba. A B és a C csapatunk a kerületi bajnokságban indult, ez a honi hierarchiát tekintve a 4. liga. A B csapatunk (Balogh Péter, Bertalan Bálint, Bott Tamás, Mészáros Nikolas, id. Kosár Miklós, Jozef Dvorský, Jozef Puobiš) egyébként sokáig versenyben volt a bajnoki címért, végül a kiváló harmadik helyen végzett az erős mezőnyben. Külön elismerést érdemel Mészáros Nikolas, aki a maximálisan megszerezhető 11 pontból 10,5-et gyűjtött be! Ha már az egyéni teljesítményeket vettük górcső alá, illik megjegyezni, hogy az országos egyéni bajnokságon a diákok korosztályában Matej Haratim és az előbb említett Mészáros Nikolas több esélyest megleckéztetve a mezőny jobbik felében végzett.

Sipos István tehetséges tanítványa, Balogh Péter, aki második éve küzd bősi színekben, a 18 éves korosztályban bajnoki címet szerzett, ezzel egyben kivívta a jogot a világbajnoki és Európa-bajnoki szereplésre. A patinás fürdővárosi nagydíjon (Piešťany Open) Farkas Gábor az 5. helyen zárt. Ezek az eredmények nem csupán játékosaink felkészültségét, tudásszintjét, hanem támogatóink segítségét is minősítik” – zárta a kiválóra sikeredett versenyidény értékelését id. Kosár Miklós. A bősiek nem titkolják: az I. ligában is szeretnének a mezőny élén végezni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?