A belizei sajtó is megerősítette Karol M. őrizetbe vételét

Belize/Pozsony |

<p>A belizei sajtó is megerősítette szombaton, hogy Karol M.-et röviddel szabadlábra helyezése után ismét őrizetbe vették a közép-amerikai országban.</p>

A korábbi sajtóértesüléseket most újabb források - a edition.channel5belize.com és a www.sanpedrosun.com belizei hírportál - is megerősítette.

Karol M.-et a belizei migrációs minisztérium vádja alapján került őrizetbe, bilincsbe verve kísérték Belize City rendőrkapitányságára.

A Szlovákiában gyilkosságokkal vádolt 42 éves férfit július 11-én vették őrizetbe a belizei San Pedro városban.

Belize City bíróságának döntése alapján a Szlovákiában az Interpol által körözött férfit pénteken szabadon engedték, mert – a bíróság indoklása szerint – a fogva tartása törvényellenes volt. Éppen ezért egyelőre az sem jöhet szóba, hogy kiadják Szlovákiának.

A két ország között nincs egyezmény a bűncselekményekkel gyanúsítható személyek kölcsönös kiadatásáról. Oswell Legall belizei bíró szerint nyilvánvaló, hogy Karol M. a szlovák igazságszolgáltatás elől menekült az országba, de kiadatásának a helyi törvények alapján kell megtörténnie.

A bíróság 3000 dollár bírósági költség térítésére kötelezte Karol M.-et. A férfit az épület előtt felesége is várta, de nem találkozhattak, mert férjét azonnal őrizetbe vették. (SITA, TASR)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?