70 százaléknyi elégedettség a naszvadi/ímelyi kéziseknél

naszvadi
Naszvad/Ímely |

A tízcsapatos bajnokság negyedik helye megfelel a szezon előtti célkitűzéseknek a naszvadi/ímelyi I. ligás kézilabdazók esetében. Hogy mit éreznek hiányosságnak így is a klubban, illetve hogy miben teljesítették túl az elvárásokat a játékosok, arról Miskovics Györggyel, a gárda vezetőedzőjével beszélgettünk.

Hat győzelemmel és három vereséggel zárták az őszi idényt, amivel a negyedik helyen állnak a tabellán. Mennyire elégedett a megszerzett tizenkét ponttal?
A terveinkben az szerepelt, hogy az első hatban legyünk benne. A játék, a meccsek közben láttuk csak, mi mindent lehetett volna még esetleg elérni. A Partizánske elleni hazai, 28:23-as vereséget sajnálom nagyon. Összességében olyan 70 százalékra vagyok elégedett az őszi teljesítményünkkel.

A százalékarányt valószínűleg jócskán növelte, hogy kétszer is sikerült megnyerniük egy-egy kiélezett meccset (Bernolákova Košice 24:23 és Močenok 29:28), valamint a fordulatos, csallóközaranyosiak elleni derbit is behúzták (26:24). 
Igen, sokszor álltunk fel vesztes helyeztből is a mostani idényben. Ez jól mutatja, hogy nagy lelki ereje van a gárdának, ezért is fájó az a simonyiak elleni sima hazai vereség.

Mi volt a szezon csúcspontja?
Az első az a csallóközaranyosiak elleni rangadó megnyerése, mert a derbi az derbi. De kiemelném a mocsonokiak elleni találkozót is, amelyen nyolcgólos hátrányból álltunk fel. Mocsonokon mindig jó eredményeket értünk el a múltban. Tudtuk, hogy a galgóciaktól igazolt három kézilabdázóval erősödtek és hogy kapaszkodni fognak, de az első félidőben akkor is katasztrofálisan játszottunk. Majdcsak alakul valahogy, nagyjából így festett a lányok hozzáállása. A félidőben elmondtam nekik, nem ezért jöttünk, nem ezt várjuk el tőlük, akik sokkal többet tudnak. Szerencsére mindenki feljavult a folytatásban. Erővel és fejben is jobban bírtuk a második félidőt, és sikerült fordítanunk, ami megmutatta a lányoknak, hogy ha becsületesen dolgoznak, meglesz az eredménye.

Volt, aki kiemelkedett a csapatából az őszi idényben?
Túlzás nélkül mondhatom, hogy teljesen egyforma képességű játékosok alkotják a gárdát. És azt is elmondhatom, hogy általában vagy mindenki nagyon jól teljesít, vagy senki sem játszik jól. A szezon elején és végén utóbbi volt a helyzet, a pozsonyi ŠKP elleni őszi idényzárón (26:16) örömkézilabdát mutattunk be idegenben. Kár, hogy vége a szezonnak…

A bajnokság csak jövő februárban folytatódik, már kikristályosodott a következő szűk három hónap programja?
A keret hetven százaléka még érdekelt az ifjúsági regionális liga küzdelmeiben, ahol még öt meccsük van hátra, és egész decemberben játszanak még, így aztán az egész csapat is edzésben marad emiatt. A téli felkészülést január 2-án fogjuk kezdeni egy hegyi edzőtáborral. Január közepén lesz egy kétnapos kézilabdatorna, majd február elején a szerbiai Atán egy újabb. Nagyjából tíz-tizenkét edzőmeccset szeretnénk a felkészülés folyamán lejátszani az I. liga február 22-i folytatásáig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?