17 gól is kevés volt

<p>Hiába lőtt 17 gólt, csapata győzelme az utolsó percekben elúszott. A kézilabdázó Tóth Erzsébet a Zlín színeiben bombaformában játszott egykori egyesülete, a Sokol Poruba ellen, de a 29:28-ra elvesztett meccs után nem bírt aludni.</p>

BŐD TITANILLA

A női kézilabda WHIL 8. fordulójában a Zlín a Porubát fogadta. A mérkőzés főleg a zlíniek átlövője, Tóth Erzsébet számára volt különleges, tavaly ugyanis még a Poruba játékosa volt. A csallóközaranyosi származású kézilabdázó az utolsó hónapokban már nem igazán érezte jól magát a Porubában, ezért egykori csapata ellen dupla motivációval lépett pályára.

„A meccs előtt találkoztam olyan emberekkel, akikkel nem a legszebben váltunk el, úgyhogy teljesen felspanolva, mérgesen léptem pályára – elevenítette fel lapunknak a mérkőzést Tóth Erzsébet, akit pályafutása során ötször választották Szlovákia legjobb kézilabdázójának. – Úgy éreztem, semmi nem állíthat meg, sorra dobtam a gólokat. Az egész mérkőzésen végig vezettünk, de az utolsó percekben elúszott az előnyünk… Ebben azért a bíróknak is volt részük, de az is tény, hogy a meccs végén már külön őrzőt kaptam, a többiek pedig nem tudtak kellőképpen belelendülni. A szélekről sem voltunk elégszer eredményesek, eladtuk a labdákat… Szerintem legalább a döntetlent megérdemeltük volna, de szerencsénk sem volt.”

Tóth Erzsébet ebben a szezonban eddig a szokottnál kevesebb gólt dobott, a Partizánske és a Poruba elleni bajnokikon viszont újra belelendült, és a két mérkőzésen összesen harmincszor talált be. „Eleinte igyekeztem inkább a többieknek labdákat osztogatni, de most már ismét sokat vállalkozom lövésre. Ez a két meccs az önbizalmamon is sokat javított” – magyarázta a 35 éves játékos, aki nem először szerzett egy meccsen 17 gólt. „Volt már ilyen, az első porubai szezonom során is. De most dobhattam volna 19-et is, főleg az első félidő végén kihagyott helyzetem bánt. Három góllal vezettünk, egyedül vezettem a labdát a kapusra, és nagyon lezseren lőttem, fel sem ugrottam… Néha előfordul az ilyen, pedig talán ha az a gól bemegy, megtört volna az ellenfél – jegyezte meg önkritikusan Tóth Erzsébet, aki 17 találatából hatot hetesből szerzett. – Jól ismer a Poruba kapusa, és tudtam, arra számít majd, hogy lefelé dobom a büntetőket. Ezért inkább a felső sarokba céloztam, és szerencsére minden hetesemet be is lőttem.”

A zlíniek átlövője mégsem lehetett elégedett, hiszen három perccel a találkozó vége előtt hiába vezetett csapata 28:26-ra, végül egy góllal kikapott: „Majdnem infarktust kaptam. Dobok 17 gólt, és mégsem nyerünk?! Pedig aranyat ért volna nekünk ez a két pont… Aludni sem tudtam az éjjel, annyira felzaklatott a meccs.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?