15 évre tiltottak el egy volt vágsellyei futballistát

piros lap

Mérkőzések manipulálása miatt több labdarúgót eltiltott a Szlovák Futballszövetség (SFZ) fegyelmi bizottsága. 

A legnagyobb eltiltást Róbert Gešnábel, a rózsahegyiek jelenlegi, az aranyosmarótiak és a vágsellyeiek korábbi játékosa kapta, aki 15 évig nem végezhet semmilyen futballal kapcsolatos tevékenységet. Peter Kosa (legutóbb Borčicén játszott) 15 hónapig, Michal Pintér (Zlaté Moravce) 12 hónapig, Vladimír Staš és Vladimír Andraščík (mindketten Bardejov) pedig egyaránt 9 hónapig nem futballozhat. Az elmúlt szezonban Borčicén játszó Lukáš Mravec ellen a fegyelmi bizottság megszüntette az eljárást, mivel a gyanú nem igazolódott be, felfüggesztette viszont a játékjogát az aranyosmarótiak játékosának, Peter Oráviknak.

A SFZ júniusban jelentette be, hogy kilenc élvonalbeli, illetve másodosztályú mérkőzéssel kapcsolatban merült fel a manipuláció gyanúja, akkor összesen 11 játékos játékjogát és egy edző sporttevékenységét függesztették fel, köztük három rimaszombati labdarúgóét is, róluk a jelenlegi döntésben nem esik szó, róluk a szövetség közleménye szerint „a közeljövőben” születik határozat.

A futballszövetség állásfoglalásában az áll, hogy a manipuláció legtöbb esetben ukrán „manipulátorok” által valósult meg, akik szlovák játékosokat használtak közvetítőnek.

A futballszövetség figyelmeztet, hogy az eltiltottak névsora és a manipulált mérkőzések listája még bővülhet. (sfz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?