12 ezer induló a pozsonyi maratonon

Pozsony |

<div>Készüljenek fel rá: útlezárásokra kell számítani a hétvégén Pozsonyban az Eurovea környékén, a Duna-parton, a belvárosban és több városrészben.</div>

Ma az iskolásoknak szóló akcióval indult és a vasárnapi, 42 kilométeres számmal csúcsosodik ki a pozsonyi futóhétvége. „Telt házunk lesz, a napokban elértük a 12 ezer regisztrációt, ami a maximális kapacitás. Az első évfolyamban 700-an voltunk, nagyon örülünk a tendenciának, hogy folyamatosan növekszünk. Sajnos, sokakat már el kellett utasítanunk, mivel nekünk, szervezőknek négy–hat hónappal korábban kell megbecsülnünk a részvételi szándékot” – nyilatkozta a tegnapi sajtótájékoztatón Jozef Pukalovič, a verseny igazgatója. A mintegy 1300 maratonista, a több mint háromezer félmaratonozó, a váltók 2150 tagja és minden más induló évről évre jobb kiszolgálásban részesül a pozsonyi maratonon. „Bár a kívülállóknak apróságnak tűnhet, a futóknak nagy segítség, hogy a praktikusabban kialakított rajtszámokkal kevesebbet kell bíbelődniük, vagy hogy az útvonal mentén jóval több lesz a mobil illemhely és a szemetes edény” – mondta Pukalovič.  Vasárnap 10 órakor a viadal egyik nagykövete, a paralimpiai bajnok kerékpáros, Jozef Metelka indítja útjára a futókat, akik között számos profi sportoló lesz, mivel ezúttal a verseny egyben a szám országos bajnoksága is. „A korábbi években neves afrikai futókat is hívtunk Pozsonyba, de ez nem igazán vált be, ezért inkább családi eseménnyé igyekszünk formálni a maratoni hétvégét” – tette hozzá Pukalovič.  Mindezt jól példázza, hogy a két nap alatt a különféle versenykategóriák futásai mellett számos, főleg zenei kísérőrendezvények valósulnak meg. Egy rövidebb távon Pozsony megye településeinek polgármesterei is rajthoz állnak holnap (16.00, indulás az Eurovea elől), és a népszerű, idegenvezetéssel egybekötött történelmi városnéző futásra is sor kerül. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?