0:3-ról egyenlítettek, de végül kikaptak a szlovákok

<p>A szlovák válogatott 3:0-s hátrányból egyenlített, de rávezetésekkel végül 4:3-ra kikapott Dániától a német-francia közös rendezésű jégkorong-vb kölni csoportjában.</p>

Sokáig úgy tűnt, a szlovákok harmadik meccsükön sem tudnak túllépni a saját árnyékukon. A dánok már az első harmadban megszerezték a vezetést Hardt révén, s a második harmadban Russel növelte az előnyt. Közvetlenül a harmad vége előtt pedig még Poulsen is betalált.

A harmadik harmad elején Gernát gyors gólja viszont visszahozta a reményt a szlovákoknak, és amikor Bližňák is betalált, újra nyílt lett a meccs. Rákapcsoltak a szlovákok, Hudáček egyenlíthetett volna, de nem tudta átemelni a kapust. Az 52. percben azonban Miklík bombalövéssel egyenlített. A szlovákok emberelőnyben támadtak, de Mikuš hatalmas hibája után ziccerbe került a dán Jakobsen, a korong a kapusról és a kapuba bezuhanó Mikušról bepörgött a kapuba, de a videóbíró végül nem adta meg a gólt, mert a kapu már hamarább elmozdult.A rendes játékidő így nem hozott döntést, a hosszabbításban a szlovákok voltak aktívabbak, de nem lőtték be a helyzeteiket. A hosszabbítás végén a dánok fél percig emberelőnyben játszhattak, ám nem éltek a lehetőséggel. Jöhettek a rávezetések, Ehlers próbálkozását Július Hudáček védte, de a testvére sem tudta értékesíteni a rávezetését. A dánok ismét hibáztak, de Haščák sem talált be. Green viszont igen, és mivel Dravecký lövése a felső kapuvasról kipattant, a dánok győztek.Dánia első pontjait szerezte a vb-n, a szlovákoknak három meccs után három pontjuk van. Szlovákia-Dánia 3:4 (0:1, 0:2, 3:0 - 0:0, 0:1)Góllövők: Gernát (42.), Bližňák (47.), Miklík (52.), ill. Hardt (17.), Russel (25.), Paulsen (40.), sorsdöntő rávezetés: Green.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?