Šarlota brutális meggyilkolása! „Elvetted a lányom életét, te szemétláda!” – kiabálta a bíróságon az édesanya

8c59b406-c61e-4f0a-b244-ee95e388770f_phpkedikb

A meggyilkolt Šarlota (†21) édesanyjának jajveszékelése és sikolyai rázták meg a vágbesztercei (Považská Bystrica) járási bíróságot. A vádlott Daniel (24) édesanyja megpróbált bocsánatot kérni az áldozat családjától.

Erős érzelmeket élt át a bíróságon nemcsak a meggyilkolt Šarlota családja, hanem a vádlott Daniel édesanyja is. Maga Daniel is minden lehetséges módon megpróbált bocsánatot kérni Šarlota édesanyjától azért, amit tett.

„Tisztelt bíróság, tisztelt ügyész úr, tisztelt sértettek. Mindenekelőtt a legnagyobb alázattal szeretnék bocsánatot kérni az az általam okozott szenvedésért. Írtam is nekik egy levelet, amelyben megpróbáltam bocsánatot kérni azért, amit tettem, legalább ilyen módon. Rettenetesen sajnálom, megbántam” - mondta Daniel.

Azzal is mentegette magát, hogy súlyosan megsérült, elütötte egy vonat, könyöktől lefelé lebénult a bal karja, és más olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek miatt rokkantnyugdíjban részesül. 

"Azóta nagy problémáim vannak az alkohollal, a marihuánával és más szerekkel. Annak a hétnek a hétfője óta iszogattunk, borzasztóan sajnálom, hogy idáig fajult a helyzet” - tette hozzá Daniel.

Elmondása szerint amikor reggel felébredt, rájött, hogy valami nincs rendben. 

"Azonnal elkezdtem elsősegélyt nyújtani, hívtam a mentőket. Mély trauma ért, pszichiátriai kórházba kerültem, és azóta is gyógyszereket szedek” - mondta a vádlott.

Hozzátette, hogy a családja, a testvére, az édesanyja és a nagyszülei is mögötte állnak. 

„Már az is hatalmas büntetés számomra, hogy elszakadtam tőlük” - mérgelődött Daniel a bíróságon. 

Következő szavai után a meggyilkolt lány édesanyja sem fogta vissza magát tovább, sírása és sikolya kezdett visszhangozni a bíróságon.

"Soha! Soha nem bocsátok meg neked! Mit tettél? Csak azt kívánom neked, amit Šarlottal is tettél! Ezt kívánom neked" kiáltotta a kétségbeesett anya.

„Elvetted a lányom életét, te szemétláda!” - Kiabált utána. 

A bíró végül 15 év maximálisan őrzött intézetben letöltendő börtönbüntetést és toxikológiai védőkezelést szabott ki Danielre a gyilkosságért. 

„A vádlott alkohol és kábító, illetve pszichotróp anyag hatása alatt állva fizikailag bántalmazta barátnőjét oly módon, hogy ököllel és nyitott tenyérrel többször nagy erővel az arca és a feje tájékán ütötte, és kezeivel szorította a nyakát” - mondta a bíró.

A sérülések száma borzasztó. Daniel Šarlotának agyduzzanatot, agyvérzést, tüdőzúzódást, jelentős arcduzzanatot, zúzódásokat, kötőhártya-vérzést, orrcsonttörést, bal fülcimpájának zúzódását és bal hallójáratának vérzését, bal dobhártyájának sérülését, ajkának zúzódását, valamint jelentős és számos állkapocshorzsolást okozott.

Petronela Prokešová ügyész szerint a bíró az ítélet megállapításakor enyhítő körülményeket is figyelembe vett, nevezetesen azt, hogy a vádlott mindent beismert, megbánó volt és együttműködött a bűnüldöző hatóságokkal.

A vádlott védőügyvédje, Ján Kanaba szerint az ügyészség egy ilyen ítéletre és büntetésre számított. 

"Ami engem zavar, az az őrzés maximális fokozatába való besorolás, ezzel nem értek egyet, de majd meglátjuk, mi lesz az ügyészség álláspontja, fellebbez-e vagy sem. Ez, ami történt, tragédia mindkét család számára” - mondta.

Hozzátette, hogy védence egyáltalán nem emlékszik a gyilkosság éjszakájára. 

„Reggel felébredt, és azt hitte, hogy ő és az áldozat úgy viselkedtek, ahogyan már x-alkalommal korábban is. Vagyis mindketten függőséget okozó szerek és alkohol hatása alatt, kölcsönös agresszióval, és sajnos így végződött” - zárta Kanaba úr.

A vádlott átesett és pszichológiai vizsgálaton. Ez kimutatta, hogy a bűncselekmény elkövetésekor nem szenvedett mentális betegségben. „Úgynevezett akut alkoholmérgezést, vagy vegyes - alkohol plusz marihuána - mérgezést találtunk nála.” - állapították meg a szakértők, hozzátéve, hogy ezzel egyidejűleg egy fokozódó, úgynevezett „dühös állapot” is fennállt.

A szakértők azt is megerősítették, hogy a vádlottnak régóta fennálló alkohol-, marihuána- és metamfetaminfüggőségi szindrómája és nárcisztikus személyiségzavara van. 

"Tekintettel a vádlott súlyos ittasságára a marihuána fogyasztásával együtt, a vádlott felismerhette tettei helytelenségét; azonban úgy értékeljük, hogy a vádlottnak a tettei ellenőrzésére való képessége jelentősen csökkent. Mindenesetre ez a képesség nem szűnt meg” - állapították meg a szakértők.

Szerintük a vádlott teljes mértékben képes volt felmérni tettei következményeit, mivel nem szenvedett sem fogyatékosságban, sem demenciában. 

„Tisztán pszichiátriai szempontból a vádlott szabadlábon maradása potenciálisan veszélyes lehet, különösen, ha nem teljesen absztinens a függőséget okozó szerektől”

A trencséni vádlottak és elítéltek kórházának jelentéséből, ahol a vádlott pszichiátriai fekvőbeteg, kiderült, hogy nem keres konfliktust, rendszeresen ír és telefonál a családjának, nem volt fegyelmi eljárás alatt, tisztán tartja a celláját, és nincs munkaszolgálatban.

Az is kiderült, hogy 2009-ben már elkövetett egy bűncselekményt, amikor „jogellenes tevékenységet” végzett a vasút területén, és már háromszor indult ellene eljárás, legutóbb 2022-ben.

A gyilkosság 2023. november 9-én, csütörtökről péntekre virradó éjszaka történt egy vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom) lakóházban, és azt egy vita előzte meg az ittas és kábítószer hatása alatt álló Daniel és a nála két évvel idősebb barátja között. Amikor a szomszédok közbeléptek, a kiabálás abbamaradt. Reggel azonban Daniel felhívta a 911-et, mondván, hogy barátmője nem lélegzik és nem mozog.

A rendőrök átvették az ügyet, és azonnal kiderült, hogy Šarlota gyilkos keze által halt meg, a fejre mért ökölcsapások és a fojtogatás kombinációja által. A törvény emberei letartóztatták Danielt és 25 éves barátját is. Utóbbit azonban szabadon engedték, Danielt pedig gyilkossággal vádolták meg.

A rendőrséget tanúvallomások is segítették. Megerősítették, hogy Daniel kábítószert árult a lakásban, és kegyetlenül bántalmazta és verte Šarlotát, aki két évig élt vele. 

„A fickó színtiszta gonosz volt” - mondta az egyik szemtanú, hozzátéve, hogy öt ujján sem tudná megszámolni, hányszor verte meg a barátnőjét.

De ez még nem minden, kiderült, hogy Daniel visszaeső bűnöző. Még 2016-ban, amikor még csak 16 éves volt, a vágújhrlyi kerületi bíróság őrizetbe vette őt közeli és rábízott személy elleni kegyetlenkedés bűntettének elkövetése miatt.

„Az ítélet szerint fizikai és lelki szenvedést okozott édesanyjának, mint közeli személynek, rugdosással, ütlegeléssel, megvető bánásmóddal, félelem és stressz előidézésével, érzelmi zsarolással és más, a lelki egészségét veszélyeztető magatartással” - mondta Roman Tarabus, a trencséni bíróság szóvivője.

A bíróság 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki Danielre saját édesanyja bántalmazásáért, valamint más tulajdonának megrongálásáért. A bíróság figyelembe vette, hogy az elkövető fiatalkorú, és korábban még nem volt büntetve. A bíróság azonban ebben a korban védelmi kezelést és kábítószerrel való visszaéléstől való eltiltást szabott ki Danielre.

2021-ben azonban ismét csendháborításon kapták a rendőrök. Trencsénben állították meg, a reggeli órákban, amikor autót vezetett, és 1,65 ezrelék alkoholt mértek a leheletében, más tulajdonának megrongálása és veszélyeztetés vétsége miatt függőséget okozó szer hatása alatt felfüggesztett büntetést kapott, valamint 18 hónapra alkoholtól és más függőséget okozó szerektől való eltiltást is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?