Agrosid: újítunk, de a hagyományok tiszteletben tartásával

agrosid

Hosszú távú kapcsolatok, amelyek a bizalmon, a tisztességen és a kölcsönös tiszteleten alapulnak. Ez az a három pillér, amelyre a dunaszerdahelyi Agrosid üzletpolitikája épül.

És ez azóta igaz, hogy a vállalatot, közel 20 évvel ezelőtt, a három korábbi tulajdonosa megalapította. E hagyományokat tiszteletben tartja az új vezetés is, ugyanis a vállalat 2023-ban a Sanagro csoporthoz csatlakozott. Ennek köszönhetően továbbra is sikeres. Ahhoz azonban, hogy a cég a jövőben is tovább fejlődjön, nem feledkeznek meg a szükséges modernizációról sem. „A vállalat eladása után aggódtunk, hogy ez mit fog jelenteni számunkra. Egy év elteltével elmondhatom, hogy az előző tulajdonosokhoz hasonlóan az új vezetés is nagyon emberi, és egyenrangú félként kezeli a dolgozókat” – jellemzi a helyzetet Marczel Helga, az Agrosid társaság pénzügyi menedzsere. Szerinte az új vezetés célja a már bevált folyamatok folytatása. Hogy a gazdák – a vállalat partnerei - ne tapasztaljanak semmilyen különbséget. „Igyekszünk megnyugtatni partnereinket, hogy a vállalat jó kezekben van” – tette hozzá.

Az Agrosid valóban megbízható partner a csallóközi agrárkultúra-termelők számára. Vetőmagokat, műtrágyákat és növényvédő szereket kínál a gazdáknak, miközben a finanszírozásukhoz szükséges eszközöket is biztosítja számukra. A betakarítás utáni kezelést, például tisztítást és szárítást is biztosítja, valamint tárolja és gondozza a terményeket, hogy azok megőrizzék minőségüket. Az árut a gazdáktól vásárolja fel, majd értékesíti azt. 

Az Agrosid alapját képező hagyományok 

„Az új tulajdonosok működő üzletpolitikával és az üzleti partnerekhez való jó hozzáállással vették át a vállalatot. Ezek a tényezők kulcsfontosságúak maradtak” – tette hozzá László Ürögi, beszerzésért felelős alkalmazott. Ő a 2005-ös megalapítás óta a vállalatnál dolgozik, és elmondása szerint a tulajdonosváltás után is a „régi” Agrosid nyomdokaiban haladnak. Nyári László, a cég agrármérnöke elmondta, hogy a munkamódszerek a vezetőváltás után is megmaradtak. „Az Agrosid családi vállalkozásként indult, és most egy nagyobb cégcsoportba került. A változást abban látom, hogy a jövőben hosszabb távú célok is megvalósulhatnak, ez lehetőség a további terjeszkedésre” – magyarázta. Kristína Gabriel, a Sanagro értékesítési igazgatója szerint a csoport egy évvel ezelőtt vette át az Agrosidot, amely egy nagyon jól működő, stabil partneri bázissal rendelkező vállalkozás volt. „Az Agrosidhoz való érkezésemkor az egyik fő prioritás az volt, hogy megismerjem a legfontosabb partnereket, és megértsem, miben rejlik ez a kölcsönös lojalitás” – ismertette, hozzátéve, hogy a korábbi tulajdonosok az első hónapokban több tucatnyi partnerrel ismertették meg. „Mindegyiküktől ugyanazokat az érveket hallottam, hogy miért dolgoznak évek óta az Agrosiddal: bizalom, megbízhatóság, a felvásárlóudvarok rugalmas nyitvatartási ideje a betakarítás alatt, a megállapodások érvényessége (még akkor is, ha nincsenek papíron), személyes és egyenrangú bánásmód a partnercég nagyságától függetlenül, időben történő fizetés és problémák esetén a megoldáskeresés. Számunkra ezen értékek azok a hagyományok, amelyekre építünk, és amelyeken nem szabad változtatni” – hangsúlyozta Kristína Gabriel. 

Hol találja az AGROSID központokat 

  • Bős
  • Dunaszerdahely
  • Eperjes 
  • Fél 
  • Lég
  • Felsőszeli 

 

www. agrosid.sk

Modernizáció és beruházás 

A vállalat fejlődése azonban nem lehetséges modernizáció és beruházások nélkül. Az egy év alatt azonban, amióta az Agrosid a Sanagro csoport tagja, nem történt „forradalmi” változás és újítás a vállalatnál. „Január óta például új könyvelési programra váltottunk, és jelenleg az ERP-rendszer értékesítési és raktármodulját vezetjük be” – sorolta. Ugyanakkor a vállalat raktárkapacitásokba és nagyobb teljesítményű gépekbe tervez beruházásokat. A vállalat a közeljövőben az aratásra készül, ami kulcsfontosságú időszak ebben az üzletágban. „Arra törekszünk, hogy a betakarítás a lehető legjobban menjen, hogy a partnerek elégedettek legyenek, és minél több árut szállítsanak hozzánk” – magyarázta Kristína Gabriel. Ezzel egy időben a vállalat új felvásárlási pontot nyit Felsőszelin. Céljuk, hogy ezzel a Galánta és Vágsellye környéki partnerek szélesebb körét érjék el. „Ha sikerül megtöltenünk a raktárakat, az azt jelenti majd, hogy megőriztük partnereink bizalmát. Ez egyszerre lesz siker és hatalmas elköteleződés a jövőre nézve” – zárta mondandóját. (PR)

Bizalom, megbízhatóság, rugalmas nyitvatartási idő, a megállapodások érvényessége, személyes és egyenrangú bánásmód, időben történő fizetés és megoldáskeresés. Ezek azok a hagyományok, amelyekre építünk. 

Kristína Gabriel, az Agrosid ügyvezető igazgatója és a Sanagro kereskedelmi igazgatója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?