A régió legnagyobb magyar vásárára készülnek Dunaszerdahelyen

A régió legnagyobb magyar vásárára készülnek Dunaszerdahelyen

Szeptember 21–23-e között, a csütörtöktől szombatig tartó három napban szervezi meg Dunaszerdahely Város Önkormányzata a Csallóközi Vásárt.

„A rendezvény háromnapos lesz – tekintettel arra, hogy nem kerek évfordulós vásárról van szó. Helyszíne pedig ismét a megújított Vásártéren lesz, amely a múlt évben kiválóan debütált: tágasabb volt, a kulturáltabb környezet mindenki tetszését elnyerte, de a koncertek hangzása, látványvilága is sokkal jobb volt, ráadásul az óriás kivetítőknek köszönhetően több oldalról is lehetett minden színpadi programot látni, figyelemmel kísérni. A Vásártér méltó helyszínt biztosít a Csallóközi Vásárnak, mi pedig a programokban igyekeztünk minden korosztályra gondolni, az idősebbektől, a családokon keresztül egészen a fiatalabb korosztályokig. A magyar kultúra megtartása, a magyar hagyományok, a városi tradíció megőrzése az egyik jellegzetessége lesz az idei vásárnak is. Egyrészt a magyar népzene, a néptáncok bemutatása is fontos elem, de erre kötődően a vásárban megjelenő mesterségeknek, kézműveseknek, klasszikus kézműves termékeknek adott nagyobb tér is méltó kiegészítője annak a gazdag kulturális programnak, amely miatt várhatóan ismét rendkívül sok látogatója lesz a Csallóközi Vásárnak” – jelezte Hájos Zoltán polgármester.

A régió legnagyobb magyar vásárára készülnek Dunaszerdahelyen

Pápay Zoltán vásárigazgató emellett elmondta, „a Csallóközi Vásár hagyományosan a magyarlakta régiók egyik legnagyobb ilyen típusú rendezvénye, emiatt is többségében magyar előadók és együttesek lépnek fel és koncerteznek a vásár három napja alatt.” Hozzátette azt is, hogy változott az étel-ital árusok kínálata is, az azonban örvendetes, hogy színvonalában igényesebb, „magasabb kategóriájú” gasztronómiai sátrak érkeznek, megfelelő kínálattal.

Hájos Zoltán polgármester hozzátette, hogy a borutcában újra mindenki megtalálja a maga számára megfelelő, kiváló minőségű borokat, de ugyanígy az üdítők, a frissítők, a sörök széles választéka is ott lesz a vásár kínálatában. „Az odalátogatókat tehát valóban fantasztikus vásári hangulat várja, a kicsik számára a ringlispílek, körhinták bő felhozatala is sok meglepetést tartogat – ezzel is igyekeztünk idén is egy jó hangulatú, kellemes vásárt kínálni a kilátogatóknak. Mindenkit nagy-nagy szeretettel várunk, akár mindhárom napra, de aki csak egy napra tud kilátogatni, annak is itt a helye a Csallóközi Vásárban, magyar régiónk egyik legnagyobb fesztiválján!” – fűzte hozzá a városvezető.

A régió legnagyobb magyar vásárára készülnek Dunaszerdahelyen

A szervezők évről évre igyekeznek olyan szórakozási lehetőségeket – és itt tegyük hozzá kiemelten, hogy ingyenesen – biztosítani a közönség számára, amely lefedi az összes korosztályt, magyarán mindenki talál a maga számára olyan koncertet, előadást, programot.

Fontos szempont az is, hogy egyrészt Dunaszerdahely, de a környék, a csallóközi régió tehetségeinek, fellépőinek is helyet biztosítsanak, illetve a nagy koncertnevek keresésénél is az volt a cél, hogy olyan színvonalas, többségében magyar sztárok érkezzenek, akik mindenki szívét megdobogtatják.

Így a háromnapos színes és programokkal teli fesztiválon többek között fellép a Bikini, Sisa Lelkes Sklovská, Korda György és Balázs Klári, az R-GO, a TNT, Fenyő Miklós, a Republic, Curtis, Geszti Péter, Sándor Péter, Szekér Gergő, a CandyMen Duo, a Phoenix RT, a Flash is Back és sokan mások.

A régió legnagyobb magyar vásárára készülnek Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely egyébiránt már az idén tervezte volna a Gyurcsó István utca Vásártér melletti szakaszának a teljes lezárását, amivel bekapcsolhatta volna magát az érintett útszakaszt is a vásár területébe, ám mivel még nem készült el az átkötő út, amely az Észak kettes lakótelepet köti össze a Kisudvarnoki úttal, a tavalyihoz hasonlóan egyirányúsítva, tehát forgalomkorlátozással, de átjárható lesz a Gyurcsó István utca. Ott az útszakasz egyik oldalán újra parkolók is ki lesznek alakítva.

A szervezők egyben kérték azt is, hogy a vásárba igyekvők figyeljenek oda egyrészt a szabályos közlekedésre, másrészt a megfelelő parkolásra, hogy elkerüljék a felesleges büntetéseket.

A régió legnagyobb magyar vásárára készülnek Dunaszerdahelyen

A vásárban az önkormányzat minden este 22 óráig egészségügyi szolgálatot is biztosít, de lesz ott a pelenkázó is a kisgyermekes családok részére, illetve csakúgy, mint tavaly, több wc-t is kihelyeznek majd.

További plusz, hogy a kilátogatók kényelmét a vásár idején közlekedő kisvonat is szolgálni fogja, amely ingyenesen szállítja utasait a lakótelepekről a vásárba és vissza.

Maguk a programok, az ingyenes kisvonat menetrendje és a további vásári információk, képek a dunaszerdahelyi.sk oldalon érhetők el.

Galéria

(PR, nagy, dszi, fotók: Nagy Attila)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?