Régió
Mutatósabbak az új szeméttárolók, és rendezettebb a Nyugat lakótelep környéke - A szerző felvétele

Zárható szeméttárolókat helyeztek ki az érsekújvári Nyugat lakótelepen

Száz Ildikó

2018. július 21. 08:57

Érsekújvár | Kihelyezték az első betonfülkékbe zárható szemétgyűjtő konténereket a Nyugat lakótelepen. Az érsekújvári testület az egyszerűbb és kivitelezhetőbb variánst választotta.

Két fázisban zajlik a konténerek lecserélése, elsősorban a problémás lakónegyedekben korszerűsítik a szemétlerakatokat. A testület tavaly ősszel három lehetséges variáns közül választotta ki ezt a megoldást. A félig földbe süllyeszthető, vagy a teljesen földbe mélyeszthető konténereket nem tartották megfelelő megoldásnak. A földalatti vezetékek és a szükséges építési engedély miatt a legegyszerűbben kivitelezhető tárolási módot választották. Az új konténereket a trencsénteplici Elkoplast Slovakia Kft-től rendelték, darabonként kétezer euróért. A környéken élők elsősorban arra panaszkodtak, hogy a parkolók egy részét elfoglalják a szemeteskukák, és a kukázók kiszórják az útra a szemetet. Érsekújvárban a háztartási, illetve a vegyes és szelektált hulladék gyűjtésére 1100 literes konténereket használnak.

Néhány helyen új parkolóhelyek lesznek, mivel az új konténerek többségét már nem az út szélére helyezték, hanem a járda túloldalán lévő területre.

 

2018. július 12. 19:43

Petíció az érsekújvári kórházi hulladékfeldolgozó bővítése ellen
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk