Régió

Végre megépül az újabb körforgalom Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely | Megvalósul a sokat emlegetett sikabonyi körforgalom a Nagyabonyi út, a Czibók és Kertész utca szabálytalan kereszteződésében.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 9. 12:09

Ez a kereszteződés nemcsak bosszúságot okoz az autósoknak, hanem balesetveszélyes is, főleg azon autósok számára, akik nem ismerik a terepet. Az elmúlt években többször vetették föl a körforgalom megépítését, mégsem épült meg. Dömény Ľuboš, a városháza műszaki és beruházási főosztályának vezetője úgy véli, idén elérkezett az ideje ennek az építkezésnek is. A tervek már készen vannak. 

Tavasszal azonban először a Sport utcát fogják felújítani, a Fő utca és a Gyurcsó István utca közti szakaszt, amely a MOL Aréna építése miatt is megérett a felújításra. Ez vonatkozik a járdákra is, amelyek új aszfaltburkolatot kapnak, és tervezik a szegélykövek cseréjét is. A közbeszerzések már a végső szakaszban vannak, amint az időjárás engedi, megkezdődhetnek a munkák. 

Elkészülnek a járdák a dunaszerdahelyi temető előtt is, a Kisudvarnoki úton. A temető bejáratától a kerítés mentén a bicikliút kezdetéig építik meg. Erre is nagy szükség volt már, hiszen a parkolóban az autókból kiszálló utasoknak, járda híján, az autóúton kellett a temető bejáratáig menni. 

A következő fontos beruházás, amely biztonságosabbá teszi a közlekedést, a Tesco üzletközpontnál valósul meg, ahol a kijáratnál közlekedési lámpákat szerelnek fel, ezzel megkönnyítve a kitérést az elkerülő útról. 

A Szövetkezeti, az Ady és a Kisabonyi utca kereszteződésében is építenek járdákat, a belvárosi forgalmi rend pedig gyalogosbarátabb lesz azzal, hogy a posta előtti gyalogosátkelőhöz jelzőlámpát szerelnek fel, és a Fő utca másik gyalogosátkelőjét áthelyezik, közelebb a templomhoz.  (dunaszerdahelyi.sk, sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kevés tejet, ám egyre több sajtot fogyasztunk

Csődeljárás Bašternák magánvagyona ellen

SHMÚ: Emelkedik a Duna felső és középső szakaszának vízszintje

Felvételi a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba

Osztálytársai zaklatása miatt ugorhatott ki az ablakon egy 16 éves fiú

Halálos vérátömlesztés: Kalavská találkozik a kassai kórház főigazgatójával

Legfrissebb galériák
Olvasta már?