Régió

Van olyan falu, ahol 60 százalékos a részvétel

Dunaszerdahely | Falun népszerűbbek a parlamenti választások, mint városon – ezt támasztja alá a választók aránya a Dunaszerdahelyi járás néhány községében és városaiban.
Kiss Bartalos Éva

2016. március 5. 22:01

A járásban két és fél órával az urnazárás előtt 50 százalék körüli a részvételi arány. Dunaszerdahely egyik körzetében már a választásra jogosultak fele leadta a voksát, a DAC meccs után további szavazókat várnak. Egy másik körzetben azonban csak 30-35 százalékos a részvétel. „Bízunk benne, hogy a fiatalok a diszkó előtt a szavazóhelyiségben is megállnak” – mondta a választási bizottság elnöke arra utalva, hogy kevés fiatal járult az urnákhoz. Nagymegyeren átlagon aluli a szavazókedv, a választásra jogosultak körülbelül 33 százaléka élt az alkotmányos jogával.

Más a helyzet a Dunaszerdahelyi járásbeli falvakban, nem hivatalos információink szerint van olyan község, ahol a 60 százalékot is meghaladta a voksolók aránya. Hodosban 47, Pozsonyeperjesen 50, Csallóközkürtön 52 százalékos a részvételi arány. A választási bizottságok tagjai azt állítják, hogy még nem apadt el a szavazókedv. „Vannak olyan választók, akik 6-ig dolgoznak, sokáig tart a hazaút és csak utána jönnek szavazni” – közölték Hodosban. A választási bizottság elnökétől megtudtuk, néhány szavazót haza kellett küldeniük a személyi igazolványért. Olyan is akadt, aki a szavazóhelyiségben tudta meg, hogy lejárt az igazolványa és nem voksolhat.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Népszámlálás: házról házra a kérdezőbiztossal

Népszámlálás: házról házra a kérdezőbiztossal

Döntetlenezett a DAC Trencsénben, a gálázó Slovan a bajnok

Döntetlenezett a DAC Trencsénben, a gálázó Slovan a bajnok

Óriási csatában győzött a HC DAC, ott vannak a döntőben

Óriási csatában győzött a HC DAC, ott vannak a döntőben

Komárom

Folytatódik az EuroVelo 6 építése a Duna magyarországi oldalán

Izrael

Több európai fővárosban tüntettek az izraeli légicsapások ellen

csaló hívás bank

Ne vegye fel! Nem a bank, a csalók hívják!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.