Régió

Változás várható a gútai és komáromi városi tévé élén

Gúta, Komárom | Hamarosan mindkét városban új ügyvezető irányítja majd a helyi tévét. Gútán már ki is írták a pályázatot az új igazgató kiválasztására, a jelentkezéseket legkésőbb május 24-ig várják.
V. Krasznica Melitta

2019. április 17. 07:00

Forgács Attila, a Gúta TV ügyvezetője március elején politikai okokra hivatkozva nyújtotta be lemondását; azóta Kürti Zsolt, tévé operatőre látja el az ügyvezetői feladatokat. Komáromban Batta György azért mondott le, mert március 28-án a szlovák parlament a Frekvenciatanács tagjává választotta őt és a két tisztség összeférhetetlen. Batta György Pék Zoltán helyére került a Frekvenciatanácsban, aki tavaly novemberben Pozsonypüspökin sikeresen indult a polgármesteri székért.

Komáromban a jövő héten soron kívüli önkormányzat ülést tartanak, mivel a testületnek a Frekvenciatanács döntését követő 30 napon belül tudomásul kell vennie az igazgató lemondását, egyben helyére új ügyvezetőt választani. Keszegh Béla polgármestertől megtudtuk, a Com-Média munkatársai közül választanak ügyvezetőt, akik ideiglenesen, a pályázaton kiválasztott ügyvezető kinevezéséig látja el a tisztséget.

Horváth Árpád, Gúta polgármesterének megbízásából az elmúlt hetekben Tóth Éva főellenőrt teljes körű gazdasági ellenőrzést végzett a Gúta TV-nél. Mivel az előző igazgató, Forgács Attila április 30-ig kapott határidőt, hogy írásban véleményezze az abban foglaltakat, a testület egyelőre hétfői ülésén nem tárgyalta részleteiben a főellenőr jelentését. Erre a májusi ülésen kerül sor. Tóth Éva ugyanakkor beszámolt a képviselőknek a Gúta TV pénzügyi helyzetéről, és megállapította, hogy a társaság krízishelyzetben van (a jelentés a 2019. március 31-i helyzetet tükrözi). A testület, hogy kisegítse a városi tulajdonú kft.-t, 10 ezer euróval megnövelte a cég alaptőkéjét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A magyarok többsége krónikus beteg

A Woodstock 50 dosszié

A Dunába ugrott és eltűnt egy férfi Pozsonyban

VIDEÓ: Így sírta el magát Theresa May, miközben bejelentette lemondását

Lesik a vízállást a kiskertek tulajdonosai

Zeman László halálára

Legfrissebb galériák
Olvasta már?