Régió

Választások- Szenci járás

Szenc | A Szenci járásban kimagaslóan magas volt a részvételi arány, a járási átlag meghaladja a 60 százalékot, mindegyik községben a lakosok legalább fele szavazott, Tőkésszigeten (Zálesie) a választásra jogosultak több mint 70 százaléka élt alkotmányos jogával szombaton.
Bartalos Éva

2019. március 18. 17:00

- Somogyi Tibor felvétele

A magyarlakta falvakban is bőven meghaladta az ötven százalékot a részvételi arány, de néhány százalékponttal lemaradtak a többségben szlovákok lakta településektől. A járásban élők 57,8 százaléka támogatta a Progresszív Szlovákia alelnökét. A Šefčovičra szavazott a lakosok 11,9 százaléka, Harabin 10,2 százaléknyi voksot kapott, így a harmadik helyen végzett a járásban, ahol Bugár Béla csak a szavazatok 3,2 százalékát tudta megszerezni. Marián Kotleba is megelőzte a Híd elnökét, a szélsőséges vezető közel 800-zal több voksot gyűjtött be és 5,2 százalékkal végzett az ötödik helyen František Mikloško mögött. A magyar falvakban Bugár kapta a második legtöbb szavazatot, Boldogfán, Hegysúron, Rétén, Félben, Zonctoronyban és Vőkön is ő lett a második, mérföldekkel Čaputová mögött.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Jóval több pénz kellene 
a szlovákiai földrendezésre

Komoly károkat okoz a szélvihar Nagyszombat megyében

Részegen, jogsi nélkül okozott balesetet a sofőr, két kisgyermek sérült meg

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

#W8NDERFUL – zsinórban nyolcadszor bajnok a Juve

Eláraszt bennünket a külföldi élelmiszer

Legfrissebb galériák
Olvasta már?