Régió

Üresen állnak az eladott épületek

A tulajdonosváltás után is kihasználatlanul áll a város által az elmúlt években eladott épületek egy része. A királyhelmeci önkormányzat még a korábbi választási ciklusban eladta azt az épületet, mely a Fő és a Štefánik utca kereszteződésében állt.
Leczo Zoltán

2015. október 11. 13:10

A vásárló kötelezettséget vállalt arra, hogy multifunkciós házat alakít ki itt, de az elkerített parcellán hosszú ideje csak a szanáláskor keletkezett gödör tátong. A Rákóczi utcában található, egykori magyar alapiskola épületét szintén eladták, ám ennek állaga is évek óta romlik. Nemrégen hatalmas földkupac jelent meg az udvaron, de ez nem a felújításkor, hanem egy szomszédos – magántulajdonban lévő – épülő ház alapjainak a kiásásakor keletkezett.

A város vezetése többszöri sikertelen kísérlet után tavaly eladta azt a Fő utcai épületet is, mely a valamikori Fehér akác vendéglő tőszomszédságában áll. A 381 négyzetméter alapterületű házat először 2013 tavaszán versenypályázat során próbálták eladni. Az értékét a szakemberek akkor 36 800 euróban határozták meg, majd az épületet 30 ezres, később pedig 25 ezres minimáláron bocsátották áruba. A határidő lejártáig azonban egyetlen vásárló sem akadt, aminek egyik oka az lehetett, hogy a ház alatti földterületek tulajdonjogi viszonyai rendezetlenek, azok nem is képezték az adásvétel tárgyát. Az önkormányzat döntése értelmében az épületet később megint eladásra kínálták, a minimális ár az eredeti összeg kevesebb mint felére – 15 ezer euróra – csökkent. A ház végül ezért az összegért már gazdát cserélt, az új tulajdonos – a felújítása és az átépítése után – üzletet nyit itt.

Az elmúlt években az önkormányzat 41 ezer euróért szerette volna eladni az egykori kuglizó épületét is, de nem akadt rá vevő. Döntés született arról, hogy az ingatlan telekcsere keretében mégis gazdát cserél, de a romos épület felújítása még nem kezdődött el.

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Hunčík Péter

Maradandó sorsesemény

Ursula von der Leyen

Nem bízhatunk az unió múlt héten bejelentett mentőövében

matovič trianon

Matovič: Építsük közösen Szlovákiát

Sólymos László

A Híd és a Magyar Fórum az alkotmány preambulumának módosítását szorgalmazza

skalica

II. fociliga: óriási az elégedetlenkedés, visszaléphet a Skalica

Kalmár örült, Holman nem

Esti mérkőzések várnak a DAC-ra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.