Újra él az ipolysági Sóderos!

Gyereknap Ipolyság
Ipolyság |

Az ipolysági Sóderost húsz év után hatalmas tömeg lepte el gyereknap alkalmából. Becslések szerint 1000-1500 ember fordult meg a részlegesen felújított tóparton. Nagy Tímeával, Ipolyság alpolgármesterével beszélgettünk.

Kezdeti aggodalmak

Nagyon aggódtunk, hogy nem sikerül a Sóderoson megtartani a gyereknapot, ugyanis előző nap tűz ütött ki a területen. A helyi tűzoltók gyors reagálásának köszönhető, hogy csak két állomást kellett áthelyeznünk, amit oda terveztünk. Nem égett le túl nagy terület. Az oltást végző szakemberek szerint nem véletlen ütött ki a tűz. Mivel az itt elhelyezett biztonsági kamerák a felújított épületeket figyelik, nem tudjuk egyértelműen bizonyítani a szándékos gyújtogatást. Városunk polgármestere ismeretlen elkövető ellen megtette a feljelentést” – részletezte Nagy Tímea.

Szerencsénk, hogy nagy a terület

Rengeteg ember érkezett az alkalomra. Az autósoknak külön parkolót alakítottak ki és a helyszínen a városi rendőrség irányította a forgalmat.

Becslések szerint 1000-1500 ember fordult meg a délutánon, az volt a szerencsénk, hogy a nagy területen elfértünk”

– mondta az alpolgármester. A kétnyelvű családi program társszervezője a Hörnlein helyi vállalkozás volt, ami az akció keretein belül rendezte meg a családi napját. A kétnyelvű programsorozat fő eleme a színházi előadások, bemutatók és a kreatív foglalkozások voltak.

Az utolsó pillanatig voltak jelentkezők, hogy szeretnének kedveskedni a gyerekeknek és a szülőknek valamilyen programmal. A gyerekek körében nagy sikert aratott az ugrálóvárak, az arcfestés és a lovaglás mellett, a távirányítású RC autók és hajók kipróbálása, amit egy helyi lakosunknak köszönhetünk. A helyi Charitas Saag civil szervezet agyag formálással jelentkezett be és a könyvtárunk olvasó sarkat hozott létre a pihenő zónában” – folytatta Nagy Tímea.

Az igazi összefogás ereje

Nem tudom mikor éreztem utoljára ekkora összefogást a városunkban. Akiket megszólítottunk, vagy épp aki önszántából szeretett volna programot csinálni, arról elmondható, hogy mindent beleadott a közösség jó hangulatáért. Megmozdult Ipolyság és nem számított az, hogy valaki szlovák vagy épp magyar. Mindenki a gyerekekért és a családokért dolgozott. Talán a legjobb érzés az volt, amikor az idősek azt mondták, hogy végre gyerekeik és unokáik is átélhetnek a Sóderoson olyan szép pillanatokat, mint ők valamikor a múlt században”

– fejezte ki örömét Nagy Tímea, az akció sikerével és kiváló hangulatával kapcsolatban. Közel húsz éve nem volt ilyen program a város közepén megbújó tó partján.

„Este hat órakor kezdődött a jumping bemutató és a gyerekek még ezt követően másfél órán keresztül ugráltak a kis trambulinokon” – zárta gondolatait az alpolgármester.

Hamarosan...

A Sóderoson legközelebb augusztus 5-én számíthatunk hasonlóan nagyszabású, ám egy kicsit más tematikájú rendezvényre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?