Régió

Újabb beruházók Egyházkarcsán

Egyházkarcsa | Két éven belül 1000 új munkahelyet hoznak létre az ipari parkban, a cél, hogy senkinek ne kelljen órákat utazni a munkahelyére.
Kiss Bartalos Éva

2017. május 24. 11:43

Hamarosan újabb befektető érkezik a dunaszerdahelyi járásbeli község ipari parkjába. Nagyszabású fejlesztéseket terveznek, töltőállomást és szolgáltatásoknak helyet adó épületet építenek. 
 
Gódány László polgármester lapunknak elmondta, egyre nagyobb az érdeklődés az ipari park iránt. „A Kik négy hónapos tevékenysége után úgy döntött, hogy még idén bővíti a logisztikai központot. Jövő nyáron megnyitják az új csarnokot, ahol további 200 embernek adnak munkát. Ez nagy elismerés a régiónak és a munkásoknak is” – nyilatkozta a polgármester. 
 
A terv azt is igazolja, hogy a befektető elégedett a helyiek munkájával. Múlt héten egy másik, autóiparban tevékenykedő beruházó is jelentkezett, amely 250–300 embernek kínálhat munkát. A polgármester kiemelte, hogy a fejlesztések ahhoz is hozzájárulnak, hogy egyre kevesebb embernek kelljen több órát utaznia a munkahelyére. „A miniszterelnöki látogatás után egymásnak adják a kilincset a beruházók” – mondta Gódány, utalva arra, hogy áprilisban Robert Fico kormányfő is ellátogatott az ipari parkba. A polgármester kiemelte, hogy a vállalatok állami támogatás nélkül telepednek le az ipari parkban, és a bérpolitikájukkal vonzó alternatívát kínálhatnak a távolabbi városokban dolgozóknak. 
 
Nemcsak a befektetők, hanem a község is fejleszti az ipari parkot: a 63-as elsőrendű főút mentén épülő töltőállomás és kamionparkoló mellett egy étkezdét is terveznek a parkban dolgozóknak. Összehangolnák a vállalatok munkaidejének kezdését, hogy buszokkal szállíthassák az alkalmazottakat az ipari parkba. „A miniszterelnök betartotta a szavát, május végéig megkapjuk az ígért 800 ezer eurót, és elkezdhetjük a munkát” – folytatta Gódány László. Utat, infrastruktúrát, közműhálózatot építenek a befektetőknek. A jövőben kerékpárút kötheti össze Dunaszerdahelyt és az ipari parkot. Az ipari park fejlesztése után a község korszerűsítésére összpontosítanak. 
 
Önnek ajánljuk
persely illusztráció

Csapnivaló befektetők vagyunk

Csehy Zoltán

Csehy Zoltán sem veszi át a Térey-ösztöndíjat

Levelező tagozaton is lehet tanulni

Kassa

Fazekaznak, korongoznak a kamionsofőrök

Henrich Sz.

Feladta magát a rendőrségen az egyik legkeresettebb szlovák bűnöző

lég

Éljenek a betegek a jogaikkal

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.