Újabb befektetések áramlanak Egyházkarcsára

Egyházkarcsa |

<p>A gazdasági válság sem vetette vissza a település fejlődését, számolt be lapunknak Gódány László polgármester. Az 1250 lelket számláló községben a munkanélküliségi ráta alig éri el a két százalékot.</p><!-- AddThis Button BEGIN -->
<a class="addthis_button" href="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&amp;pub=xa-4af18e613d12bca3">… src="http://s7.addthis.com/static/btn/v2/lg-share-en.gif&quot; width="125" height="16" alt="Bookmark and Share" style="border:0"/></a><script type="text/javascript" src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pub=xa-4af18e613d12bca3"…;
<!-- AddThis Button END -->

A polgármester elmondta: az elmúlt években számos cég vetette meg a lábát a község határában kialakított három ipari övezetben.
„A mezőgazdasági szövetkezet egykor 650-700 embert foglalkoztatott - mondta Gódány László -, ma pedig körülbelül száz embernek nyújt munkát. Munkalehetőséget kellett tehát teremtenünk a helyiek számára, így ipartelepítésre adtuk a fejünket. Ma bútorgyár, nyomda, fafeldolgozó, logisztikai központ, valamint építőipari üzem működik az ipari zóna területén, melyek több mint háromszáz embert foglalkoztatnak; ugyanakkor jól megvetette nálunk a lábát a kisipar is.“
A dercsikai székhelyű, Egyházkarcsán is gazdálkodó mezőgazdasági szövetkezetben fontos változás történt 2009 utolsó hónapjaiban - a pozsonyi székhelyű AZC Rt. megvásárolta a részvények 49 százalékát. Mivel a cégnek szeszipari érdekeltségei vannak, a dercsikai szövetkezet által megtermelt gabona és kukorica egy részét a szeszgyártás során fogják hasznosítani, a tervek szerint bioetanolt is elő fognak állítani. Gódány László a szövetkezet felügyelő bizottságának elnökeként jegyezte meg, hogy a tőkeinjekcióval a szövetkezet egyenrangú vetélytársává válhat a Csallóközben gazdálkodó dán és más külföldi vállalkozóknak.
„A mezőgazdaság jövője a nagyüzemi termelésben rejlik, s én úgy vélem, rendelkezünk olyan szakembergárdával, hogy bátran konkurálhassunk a nyugat-európai cégekkel“ - közölte.
A polgármester megerősítette, a jelenleg dunaszerdahelyen tevékenykedő Wertheim Elements idén Egyházkarcsán építi meg új szerelőcsarnokát; a beruházás céljaira 2009-ben a cég 17 hektárnyi területet vásárolt a község határában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?