Régió

Újabb álorvos Nagyszombat megyében

Nagyszombat | Megfelelő szakképesítés nélkül dolgozó álfogorvost lepleztek le Pöstyénhez közeli Vígvár (Veselé) községben. Néhány hónap alatt ez a második ilyen eset a megyében.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. október 18. 10:12

Teljes felszereléssel, de engedély nélkül működtette a rendelőt (Képarchívum)  

A megye egy bejelentés alapján bukkant rá az áldoktorra. A megyei önkormányzat honlapján közzétett tájékoztatásból kiderül, hogy a fogtechnikus megfelelő képesítés híján és a megye engedélye nélkül üzemeltette a rendelőt.

Alapos a gyanú, hogy nem volt jogosult az egészségügyi ellátás nyújtására. Ezért Nagyszombat megye közigazgatási eljárást indít a fogtechnikus ellen és feljelentést tesz a rendőrségen

 – közölte a megye vezetése. Azzal indokolták a vizsgálat elindítását, hogy jelenleg nem lehet megállapítani, elkövetett-e bűncselekményt, vagyis hogy veszélyeztette-e a lakosok egészségét. A megye több mint 33 ezer euró büntetést szabhat ki abban az esetben, ha valaki megfelelő engedélyek nélkül nyújt egészségügyi ellátást. 
 

Nem ez az első hasonló eset a megyében, nyáron Dunaszerdahelyen lepleztek le egy álorvost. A mágneses kezeléseket nyújtó kuruzsló szintén engedélyek nélkül üzemeltette a rendelőjét, a férfi a Szlovák és a Magyar Orvoskamarának sem tagja. Jozef Viskupič, a megyei önkormányzat elnöke akkor is a rendőrséghez fordult. Berényi József lapunknak megerősítette, feljelentést tettek és az ügy kirobbanása után felszámolták a Galántai úton működő rendelőt. A Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányságnál érdeklődtünk a feljelentésről, Mária Linkešová szóvivő megerősítette, hogy az ügyben folyik a nyomozás. 

A megye közleményében tette közzé, hogy a legálisan működtetett egészségügyi rendelőben látható helyen fel van tüntetve a cégnév, az orvos neve, a szakirány és a megye által jóváhagyott rendelési idő. A lakosok az e-vuc.sk oldalon ellenőrizhetik, hogy az általuk látogatott rendelőnek van-e működési engedélye. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Oszlopnak ütközött egy szlovákiai turistabusz Budapesten

VIDEÓ: centikkel kerülték el a hegyről lezúduló sziklák az autót

Tragikus baleset a Dunaszerdahelyi járásban: egy férfi meghalt, egy nő súlyosan megsérült

Istentisztelet közben szakadt le egy templom teteje, többen meghaltak

Trump: a Mueller-jelentés egyes megállapításai "marhaságok"

Mentőhelikopter szállította kórházba a motorost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?