Újabb 14 fát ültettek el Királyrévben

Királyrév-életfák
KIRÁLYRÉV |

Az elmúlt évek hagyományát követve további 14 fát ültettek el Királyrévben a tavaly született gyerekek tiszteletére. Négy év alatt több mint ötven facsemete került a parkokba a falu több pontján.

Tavaly 14 gyerek született Királyrévben. Az ő tiszteletükre szerveztek faültetést a futballpálya külső területén a tavaly megkezdett fasort folytatva. Agócs Gergely, a település polgármestere kifejtette, négy éve vezették be ezt a hagyományt és kap minden királyrévi gyerek saját életfát a Föld napja alkalmából valahol a falu területén, ahol szükség van rá vagy jól mutat. 

„Több mint ötven fát ültettünk el az elmúlt években. Az idei viszonylag magas szám, általában 10 körül mozog az egy évben született gyerekek, azzal együtt az elültetett fák száma is. A faültetéssel arra szeretnénk ösztönözni a helyieket, hogy Királyrévben maradjanak, hogy a gyerekeknek legyen kötődésük a településhez, hogy mindig emlékezzenek, hol vannak a gyökereik. Bízunk benne, hogy ha így lesz, azzal az óvoda és az iskola létszámát is meg tudjuk tartani a következő években. Azt is örömmel vesszük, ha a családok besegítenek az elültetett fák gondozásába” 

– fogalmazott. A faültetésen minden meghívott megjelent és szívesen részt vett a munkában. A gyerekek emellett könyvet, vásárlási utalványt és oklevelet kaptak ajándékba. A polgármester hozzátette, minden évben lehet találni olyan helyet, ahol elférnek a fák. Tavaly és idén a futballpálya köré, előtte a szolgáltatások háza elé ültették a fákat és már azt is tudják, hová kerülnek az idén született gyerekek életfái.

Királyrév-faültetés 2024
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?