Új vezetők az Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség élén

Marcelháza |

<p>2015. november 20-22. között tartotta a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség (SZMCS) XXII. Rendkívüli Tisztújító Közgyűlését a komáromi járásbeli Marcelházán. Az eseményen az SZMCS közel 80 vezetője vett részt. A szervezet elnöke Gál Erik lett, ügyvezető elnöke pedig ismét Csémi Szilárd.</p>

Az idén 25 éves ifjúságnevelő szervezet Szövetségi Cserkésztanácsa két évvel ezelőtt kezdte meg a szervezeti átalakítás előkészítését, majd kidolgozta az új szervezeti felépítést is. A közgyűlés ezt 2015 februárjában elfogadta, a rendkívüli tisztújításra most az új struktúra pozícióinak betöltése miatt volt szükség. Az új szervezeti felépítésben felbontották az eddigi tisztségeket és munkaköreiket, valamint új tisztségeket vezettek be, amelyek lehetővé teszik a szervezeten belül a hatékonyabb és precízebb munkát.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"210310","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"282","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A közgyűlést szombaton rendezték meg, az éves beszámolók és a szervezeti munkát érintő kérdések átbeszélése után kezdődött a tisztújítás. Az új tisztviselőket titkos szavazással választották meg az SZMCS szavazati joggal rendelkező vezetői. A szavazás eredményes volt, a következő három, ill. négyéves időszakra minden tisztséget sikerült betölteni. „Örülök, hogy a régiek mellett sok új arc is helyett kapott az új szervezeti felépítésben, ami mindenképpen a növekedés felé vezet, még ha apró lépésekben is. Úgy menjünk most innen haza, hogy minden nap próbáljunk meg legalább egy lépést haladnielőre” – mondta Gál Erik a tisztújítást követő ünnepi beszédében.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"210311","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"328","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A közgyűlést cserkészvezetői konferencia követte több érdekes előadással, kiscsoportos foglalkozással a magyarságról, cserkészmunkáról. Magyaródy Szabolcs, Kanadában élő öregcserkész a nyugati szórványban élő magyar cserkészekről, az ottani magyarságnevelésről, a Hunyadi Mátyás öregcserkész munkaközösség áldozatvállalásáról és magyarságunk érdekében tett erőfeszítéséről tartott beszámolót, ötleteket adva és példát állítva a felvidéki magyar cserkészközösség számára.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"210312","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"323","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A rendezvény kísérőprogramjaként péntek este a résztvevők mesepedagógiai foglalkozáson vehettek részt. Az előadást a BEREK-önismeret, stresszoldás és képességfejlesztő iroda munkatársa, Benyó Erzsébet vezette. Szombaton a 25 éves évforduló alkalmából két emlékkiállítást tekinthettek meg a résztvevők. Az első az SZMCS 25 évvel ezelőtti újjáalakulásának korabeli dokumentumait és fényképeit mutatta be, a másik, „Egy szerzetesnövendék a boldoggá avatás útján” címet viselő kiállítás pedig Kaszap István életével foglalkozott a szerzetesnövendék emlékéve alkalmából. Szombat este a jövőre 30 éves Borostyán együttes tartott lemezbemutató koncertet a marcelházi kultúrházban. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?