Új rehabilitációs eszközök a légi központban

Lég
Lég |

Korszerű eszközökkel felszerelt új tornatermet adtak át kedden a légi rehabilitációs központban. Az új eszközök sokat segítenek a kezelésre szoruló páciensek állapotának javításában.

Egy határon átnyúló együttműködés keretében sikerült új tornatermet kialakítani a rehabilitációs központban. Slovák Gyula a Vitalita központ igazgatója elmondta, hogy az új teremnek köszönhetően még elérhetőbbé válik az utókezelés a pácienseknek. A Covid-19 okozta járvány idején különösen fontos, hogy biztonságos környezetet alakítsanak ki a betegeknek. „A harmincágyas emeletről már nem kell lemenni a másik tornaterembe.

Pszichológiai szempontból is segítséget jelent az új tornaterem

” - mutatja a negyedik emeletről nyíló kilátást az igazgató. A termet a legmodernebb mozgást segítő elektronikus eszközökkel szerelték fel. Jozef Koloň főorvos mutatta be az új gépeket. Mozgássegítő eszközök, az izmok fellazítására is alkalmas masszázságy, a fájó, vagy érintett testrészek fejlesztésére szolgáló berendezések, a végtagok mozgékonyságát javító, illetve az állapotukat vizsgáló diagnosztikai gépek is a betegek mihamarabbi gyógyulását szolgálják a több mint kétszázezer euróból kialakított új teremben.

Slovák Gyula kiemelte a sikeres együttműködést a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal, amely a központ partnere volt a határon átnyúló projektben. „Nagyon fontos számunkra az együttműködés. Ugyan a pandémia miatt a projekt egy része átkerült az online térbe, de bízom benne, hogy a jövőben a szakmai tudáscsere is megvalósulhat a megszokott formában. Sok lehetőségünk van az együttműködésre, nagyon jó kapcsolat alakult ki a két intézmény között” - jegyezte meg Slovák Gyula. Tuba Ildikó projektmenedzser a kapcsolatok további fejlesztése keretében a gyógyítást segítő határon átnyúló kapcsolatok fejlesztését emelte ki. „

A végső cél, hogy olyan jogi környezett teremtsenek a határ mentén, amelynek köszönhetően a két országban található intézmények között egyszerűbb legyen a betegek szállítása

, például a mentőautó is át tudjon menni. A következő programozási időszakban ez a cél is szerepel” - nyilatkozta Tuba Ildikó.

A hatvanágyas rehabilitációs központban jelenleg negyven páciens lábadozik. Egyre több beteg szorul rehabilitációra és egyre fiatalabb páciensek kerülnek a légi központba. Slovák Gyula hangsúlyozta a gyors ellátás fontosságát. A sikeres gyógykezelés egyik példája az a páciens, aki a Covid-19 okozta megbetegedés következtében magatehetetlen állapotban került az osztályra. Két hónapos gyógykezelés után saját lábán hagyhatta el a klinikát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?