Új igazgatót neveztek ki a vágsellyei rendelőintézet élére

Vágsellye
Nyitra/Udvard/Vágsellye |

Nyitra megye önkormányzatának e heti ülésén döntöttek az idei évre szóló megyei támogatásokról és jóváhagyták a vágsellyei rendelőintézet új igazgatójának kinevezését. Arról is határozott a testület, hogy még kedvezményesebben utazhatnak az idős lakosok a tömegközlekedési eszközökön.

Kultúrára 170 ezer euró, a sportra 170 ezer euró támogatást különítettek el a költségvetésből. A testület továbbá 33 olyan pályázatot támogat 110 ezer eurós összeggel, amelyeket műemlékek védelmére és felújítására nyújtottak be. Az idegenforgalom fejlesztésére irányuló pályázatok idén 120 ezer euró megyei támogatásban részesülnek

 tájékoztatta a sajtót Farkas Iván, Nyitra megyei képviselő, a Szövetség frakcióvezetője. Farkas Iván kitért továbbá arra, hogy a megyei testület módosította az általa fenntartott helyközi autóbusz-közlekedés árszabályzatát. Branislav Becík megyeelnök korábban utalt a tervezett változásokra azokon a regionális találkozókon, melyeket Nyitra megye járási székhelyein szervezett a térségbeli polgármestereknek. Eddig csak a hetven évnél idősebb lakosokat érintette a kedvezmény a megyében, mostantól a 62 évnél idősebbekre vonatkoznak az előírások. Egységes, 30 centes menetjegyet válthatnak a nyugdíjasok. A megye vezetése azt tervezi továbbá, hogy Nyitra megyében a vonat- és az autóbusz-közlekedést a helyközi járatokon ingyenessé tennék a jövőben az idősek számára. Hasonló kedvezményben részesülhetnének a tanulók és a diákok.

A megyei képviselő-testület jóváhagyta a Karvai Kereskedelmi, Szolgáltatóipari és Vidékfejlesztési Szakközépiskola kihelyezett tagozatának létrehozását Udvardon, az egykori szakközépiskola kampuszában. A Bolya Szabolcs által benyújtott, és a testület által jóváhagyott kiegészítés alapján magyar és szlovák tanítási nyelvű tagozat jönne létre, zömében mezőgazdasági irányzattal. Amennyiben az állami iskolai hálózatba felvételt nyer és lesz kellő érdeklődés az új udvardi tagozat iránt, 2024. szeptember 2-tól nyithatja majd meg kapuit a kihelyezett tagozat

– tájékoztatott Farkas Iván. Az érsekújvári járásbeli Udvardon működő szakközépiskola bezárásának oka a csökkenő diáklétszám és a pedagógushiány volt. A vágsellyei régiót érintő kérdéssel is foglalkozott a megyei testület a márciusi ülésen. A lezajlott pályázat eredménye alapján kinevezte Baros Róbertet a megye fenntartása alá tartozó vágsellyei rendelőintézet igazgatójává, és a költségvetés második módosítása keretében a testület 140 ezer eurót hagyott jóvá a rendelőintézet korábban elvégzett munkálataira. A 41 szakorvosi rendelővel és sürgősségi betegellátóval működő központ 2010-ig kórházi ellátást is nyújtott a térségben élők számára. A megye 2017-ben vette át a rendelőintézetet, ezt követően értékesített több épületrészt a kórház területén. A rendelőintézet korábbi igazgatóját a megyei képviselők leváltották. Az egészségügyi központ felújítása kapcsán végzett ellenőrzéskor ugyanis kiderült, hogy a szerződésben megrendelt munkálatok és a valóság között eltérés van. Emiatt a fenntartó az ellenőrzött dokumentumok alapján olyan munkálatokért, illetve építési anyagokért is fizetett a 181 ezer eurós beruházás kivitelezésekor, amelyeket a valóságban nem szállítottak ki, illetve el sem végeztek, 34 941,95 euró értékű meg nem valósult munkáról volt szó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!