Régió

Új hivatalvezetőt keresnek Galántán

Galánta | Jövő kedden ül össze először a járási székhely új képviselő-testülete. Nemcsak az alpolgármesteri székben, hanem a városi hivatal élén is változás várható, már keresik a képviselőként befutott Miroslav Psota utódját.
Bartalos Éva

2018. november 21. 13:58

Kedden ül össze az új képviselő-testület Galántán   - A szerző felvétele

Miroslav Psota korábban a város jogásza volt, 2016-ban került a városi hivatal élére. Elődje, Peter Bodoki fél évig vezette a hivatalt. Miután lemondott, néhány hónapig helyettese, Lucia Galambosová töltötte be a posztot, majd Peter Paška polgármester Psotát nevezte ki a hivatal élére. A hivatalvezető azonban a polgármester csapatában, független jelöltként indult az önkormányzati választáson és 905 szavazattal bekerült az új testületbe, amelynek tagjai kedden teszik le a hivatali esküt. A korábbi hivatalvezető egyike a tizenöt független képviselőnek. A jelentősen megújuló plénumban két MKP-s, egy hidas és egy SNS-es városatya is helyet foglal. Az már biztos, hogy a néhány hónapja visszahívott alpolgármester, Takáč Zsolt csak képviselőként folytathatja a munkát. „Miroslav Psotát nevezem ki alpolgármesternek” – nyilatkozta lapunknak Peter Paška. A polgármester korábban azt is elmondta, sokkal gördülékenyebb együttműködésre számít a következő négy évben, hiszen a bírálói mellett csapatának öt tagja is a képviselő-testület tagja lett.

 

2018. november 12. 11:44

Átalakult a testület Galántán

A városi hivatal honlapján már megjelent a pályázati felhívás a hivatalvezetői posztra, december 11ig várják a jelentkezéseket. Legalább hároméves vezetői tapasztalatot és legalább ugyanennyi közszférabeli tevékenységet várnak el az új, diplomás hivatalvezetőtől, akinek legkésőbb jövő márciusban kellene elfoglalnia a posztját. A feltételek között szerepel, hogy a jelentkező ismerje Galánta helyzetét. Nyelvismeret szempontjából elegendő, ha szlovákul beszél az új hivatalvezető a járási székhelyen, ahol a 2011-es népszámlálási adatok szerint a lakosság közel harmada magyar nemzetiségű.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Letartóztatták Ábrahám alpolgármesterét

Megszűnik a komáromi kórház mikrobiológiai osztálya

A szlovák-magyar határon folytatódik a tüntetés

Gyorsvonat elé hajtott egy autó Nagysurányban, egy anya és 11 éves kislánya szörnyethaltak

Ellenőrzött ünnepi menü

Blokád alatt van a köztévé, egyre több ellenzéki politikus jut be az épületbe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?