Régió

Új élménymedence épül a Vadasban

Párkány | Mesterséges sziget, röplabdapálya, kézilabdapálya, lassú folyó és sodrófolyosó is lesz abban a vadonatúj, 1200 négyzetméter vízfelületű élménymedencében, amelyet a Vadas kft. építtet a párkányi fürdőben.
Buchlovics Péter

2019. augusztus 15. 17:30

Az új medence építése két szakaszban valósul meg, az ütemtervet tartani tudják – közölte Hogenbuch Endre, a Vadas kft. igazgatója. Az alapozással és a betonozással már elkészültek, jelenleg, a főidényben kevésbé zajos és piszkos munkákat végeznek, beépítik a csöveket, a téridomokat, vasazzák a falakat. Szeptemberben pedig az élménymedence falait is lebetonozzák. „Fontos, hogy a leendő gépház október végére tető alá kerüljön, már csak azért is, hogy a műszaki berendezéseket szerelő cég időjárástól függetlenül tudjon majd dolgozniˮ – közölte lapunkkal az igazgató. Jövő év februárjának végén, márciusának elején pedig már a tereprendezési munkákkal szeretnénk folytatni, akkor térköveznek, parkosítanak, akkor helyezik ki a közvilágítást és fóliázzák majd le a medencét. Az interaktív és szórakoztató elemeket tartalmazó medencét jövő májusban adják át.

A beruházás összértéke 1,6 millió euró, az összeg felét bankhitelből fedezik, másik felét a cég saját kasszájából fizeti. Párkány városa és a Vadas is reméli, hogy ezzel a fejlesztéssel turisztikai, idegenforgalmi szempontból is korszerűbb, komfortosabb és főképp versenyképesebb lesz majd a párkányi fürdő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

MKP-összefogás Matovičcsal?

Jövőre biztosan drágul az áramszolgáltatás

Frissítve

Kočner Bödörnek: Fico a mi főnökünk

Olajpiac: enyhült a feszültség, mégis többe kerül majd a benzin

LISTA: Ennyit kell országonként dolgozni az új iPhone 11 Pro-ért

Frissítve

November 25-én választanak újra elnököt a Legfelsőbb Bíróság élére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?