Türelemre intik a vágsellyei vasútállomásról utazó lakosokat

Vágsellye
Vágsellye |

Végleg lezárták a régi autóbusz-megállót a vasútállomásnál, tájékoztatott Koller Erika városi szóvivő. Az utasok mostantól az új központi autóbusz-megállón szállhatnak fel az autóbusz csatlakozásra. A vasútállomáshoz vezető ideiglenes járda nem mindenki számára elfogadható, az utasok és a taxiszolgálat dolgozói egyre türelmetlenebbek.

A járókelők a központi autóbusz-megálló és a vasútállomás közti területen csupán egy kijelölt járdaszegélyen közlekedhetnek, gépkocsival sem lehet leparkolni a vasútállomás környékén. A problémára a legutóbbi önkormányzati ülésen a taxisként dolgozó Martin Ciprián mutatott rá felszólalásában. November végi felvételek vetítésével bizonyította, hogy a helyzet már-már tarthatatlan a vasútállomásnál. Többször próbált találkozni a városháza alkalmazottaival, de sikertelenül.

Mióta lezárták a vasútállomással szembeni főjárdát és az átkelőhelyet, valamint a Deáki út felé vezető járdát, az utasok az építkezésen keresztül jutnak el a vasútállomásra. Kénytelenek az autók és az autóbuszok közt gyalogolni. Korai sötétedéskor még nagyobb veszély leselkedik a járókelőkre és a vonatok érkezésekor kész káosz uralkodik a vasútállomáson. Az ideiglenesen kijelölt járdán legtöbbször építőanyag hever, vagy autók parkolnak ott. A vihar néhány alkalommal megrongálta a kerítést, volt rá példa, hogy az ideiglenes kerítés rázuhant a taxiszolgálat kocsijára. Ki felelős a közlekedési helyzetért az építkezés idején?”

kérdezte Martin Ciprian.

Türelemre intette a felszólalót és a lakosokat egyaránt Tölgyesi Róbert, Vágsellye alpolgármestere, aki az önkormányzati ülést vezette. Válaszából kiderült, hogy a munkálatok a vasútállomás előtti térségen várhatóan december végéig tartanak. Addig el kell viselni az ideiglenes állapotokat. Javaslatot tett arra, hogy minden második, harmadik napon kimehet egy városházi alkalmazott a helyszínre, és elmagyarázza a taxiszolgálat dolgozóinak, hogy hol parkolhatnak. Ciprián a taxiszolgálat alkalmazottja elmondta, korábban a vasútállomás területén, várostól bérelt parcellán parkoltak. Ma ott állnak, ahol ez lehetséges. Idős, beteg emberek is vannak az utasok között, akik számára még nehezebb a tájékozódás.

Tölgyesi Róbert azzal nyugtatta a kedélyeket, hogy az új és korszerű központi autóbusz-megállónál kényelmes állóhelyeket jelölnek ki a taxiszolgálat dolgozóinak. A kivitelező határideje szűkös, már hétvégén és ünnepnapokon is dolgoznak az embereik. Arra kérte a taxisokat és a lakosokat az alpolgármester, hogy a már csak néhány hétig tartó helyzetet próbálják meg elviselni. Szalay Péter képviselő felszólalásában ugyancsak hangsúlyozta, rendszeresen sétáltatja a kutyáját azon a környéken, ám a taxiszolgálat dolgozói őrült módon száguldoznak a vasútállomásnál. Kíváncsi arra, hogy januártól is így panaszkodnak-e majd a taxisok, ha teljesen új állóhelyeik lesznek és olyan autóbusz-megállója lesz a járási székhelynek, amit már ma sokan irigyelnek. Peter Gomboš képviselő hozzátette, ettől a héttől már az új megállóhelyen állnak meg az autóbuszok, eddig száradnia kellett az új betonburkolatnak. Az építőanyagot azért rakják le időnként a járdára, hogy a hajnalban érkező munkások azonnal folytatni tudják az építést.

A mintegy hatmillió eurós beruházást az Európai Regionális Fejlesztési Alap vissza nem térítendő támogatásából építik meg Vágsellyén, a város 291 236,62 euró önrésszel járult hozzá a beruházáshoz. Tágas, 256 férőhelyes parkoló és kerékpártároló is lesz a vasútállomásnál, a központi autóbusz-megállóhoz már kerékpárúton közlekedhetnek a lakosok az akadálymentesített területen.

Vasútállomás
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?