Régió

Tovább szépül Boldogfa

Boldogfa | Folytatódik a szenci járásbeli kisközség közterületeinek felújítása, a munkára az Európai Uniótól kapott támogatást a falu. Az elhúzódó közbeszerzési eljárás miatt csak tavaly év végén köthettek szerződést a minisztériummal.
Kiss Bartalos Éva

2014. február 24. 17:20

Korábban felújították a község központjában levő járdákat, új buszmegállót és játszóteret építettek, felújították a közvilágítást, szemétkukákat helyeztek ki, fákat ültettek. A hamarosan kezdődő felújítással ezt a munkát folytatnák, azokat a főút menti területeket revitalizálják, amelyekre korábban nem jutott pénz.
 
Časný Alajostól, Boldogfa polgármestertől megtudtuk, két új játszóteret építenek. A Szenctől néhány kilométerre levő falu 320 ezer euró uniós támogatást kapott a terv megvalósítására.
 
„Nagyon elhúzódott a közbeszerzési eljárás, februárban írtuk ki, de csak novemberre sikerült lebonyolítani. December végén írtuk alá a szerződést a minisztériummal. Amint az időjárás engedi, megkezdjük a munkát” – nyilatkozott a polgármester. Hozzátette, korábban is kaptak támogatást az uniótól, a közterületek felújítása mellett a kultúrházat is az Európai Unió támogatásából tették rendbe. Eddig közel egymillió eurós támogatást nyertek a különböző projektekre. „Az uniós pályázatoknál a kérvényező önrésze a teljes összeg öt százaléka, de ennél többet költünk a projektekre. Fontos, hogy meglegyen az önrész, és hogy rendben legyen a projektben szereplő területek tulajdonjogi viszonya” – mondta Časný Alajos.
 
A Pozsony megyei önkormányzat kisebb összegekkel járul hozzá a község fejlődéséhez. A megye támogatásából gördeszkapályát építettek és felújították az első és a második világháborúban elesettek emlékművét.
 
Boldogfa nem csak támogatásból szépül, van, amit saját forrásból újítottak fel. „Tavaly elkészült egy 160 méter hosszú járda a Rétére vezető főút mentén. Emellett a halottasházat is felújítottuk, a falu költségvetéséből bővítettük ki, tettük rendbe a környékét. Felújítottuk a községi hivatalt, gazdaságosabbá tesszük a közvilágítást, fokozatosan energiahatékony égőkre cseréljük a régi izzókat” – folytatta a polgármester.
Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Színház- és Filmművészeti Egyetem

Az Összefogás tagja lett az SZFE kuratóriumi titkára

27 új koronavírus-fertőzött Szlovákiában

Országos tesztelés: akit csak lehet, mozgósítanak

kijárási tilalom

Eddig tarthat a kijárási tilalom Szlovákiában

Zuzana Čaputová

Čaputová rendszeresen tesztelteti magát, az országos tesztelésen nem vesz részt

könyv

Ahol pálmára fut a vadrózsa

Kmotrík

Kmotrík reagált a vádakra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.